banner388

Bu hafta size mutluluğun formülünü bulan ve bir gülümsemeyi hayat felsefesi haline getirmiş yeni kurulan bir dernekten bahsetmek istiyorum. Sadece üç ay önce sosyal medyada başlayan serüvenin, bir ay içerisinde faaliyet gösteren bir dernek haline gelmesi de ayrı bir gurur kaynağı olsa gerek. İçlerindeki sevgi kıvılcımlarını sadece sosyal medya üzerinde devam ettirmekle kalmamış, ‘Gülümsemek kana karışan en hızlı ilaçtır.’ Sözünü kendilerine amaç edinmişler. Kimden mi bahsediyorum ?
 

Mutluluğun Kanatları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden bahsediyorum tabii ki. Yönetim kurulu başkanı Burcu KESKİN ve yönetimde olan diğer çalışma arkadaşları Arzu USLU, Esra ÇEPNİ, Gözde MALKOÇ, Tuğba Yakup ÇEBİOĞLU, Mehmet KÖSE, Yasin KÖSE, İbrahim GÜLÇİÇEK ‘in daha bir ay içerisindeki çocuklar için olan faaliyetlerini ve hikayelerini dinlerken keyif aldım. 
Buyrun yönetim kurulu başkanı Burcu KESKİN ile olan röportajımıza başlayalım.

ARAT:  Mutluluğun Kanatları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ortaya çıkış hikayesi nedir?

KESKİN:  Sosyal medyada dört bayan arkadaşım ile bir araya gelerek bir grup oluşturduk. Bu grup üzerinden yardıma muhtaç köy çocukları, otizmli, lösemili ve engelli çocukların dilek ve istekleri kısa sürede artmaya başladı. Bizde üç ay gibi kısa zaman içerisinde kendi çabalarımızla isteklerini yerine getirdik. Gruba gelen talep ve istekler doğrultusunda bunu sadece sosyal medyada bir amaç haline getirmek yerine, resmi bir hale getirip bütün çocuklara hitaben ‘Mutluluğun Kanatları’ adlı derneğimizi kurduk.

ARAT: Çok kısa zaman içerisinde büyük adımlar atmışsınız ve her şey bir gülümseme için. Gerçekten harikasınız. Peki neden ‘Mutluluğun Kanatları’ ?

KESKİN:  Sizde bilirsiniz ki, çocuklar birer melektir. Bu derneği kurarken tek amacımız yardıma ihtiyacı olan, tedavi gören çocuklarımızın bu süreçte motivasyonunu sağlamak ve onları mutlu etmek. Bundan dolayı ‘Mutluluğun Kanatları’ adını verdik. Logomuzda da bulunan dört parmağının üzerinde duran engelli bir çocuk ve rengarenk kanatları ile gönüllü üyelerimizi, takipçilerimizi simgeleyen bir figürü temsil ediyor. Mutlu çocuklar, derneğimiz sayesinde kanatlanacaklar.

ARAT: Çocuklar Mutluluğun Kanatları altına girdiğinde ne gibi değişimler ve geri dönüşümler alıyorsunuz?

KESKİN:  Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Devletimiz tedavi gören hasta çocuklarımıza maddi destek sağlıyor. Bizim amacımız ise, hem ihtiyaç sahiplerine gönüllülerimizle yardımlarına koşmak, hem de çocuklarımızın kişisel dileklerini yerine getirip onları mutlu etmek. Bir ay gibi kısa süre içerisinde 200 kişilik kahvaltı organizasyonu, Engelliler Okulu’nda şenlik, çocuklarımızın doğum günü kutlamaları, Down sendromlu çocuklar ile yamaç paraşütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile onkoloji servisinde yatan, tedavi gören çocuklarımızla etkinlikler yaptık. Ve bunların sonucunda en güzel geri dönüşüm ise, çocuklarımızın yüzlerindeki o gülümseme ve mutluluktu.

ARAT: Hangi sosyal medya hesaplarınızdan, haberimizi okuyup, gönüllü olmak ve bağış yapmak isteyen okurlarımız size ulaşmalı?

KESKİN: Çocukların özel durumlarından ötürü üye alırken büyük hassasiyet gösteriyoruz. Biz hiçbir zaman kapı kapı dolaşıp yardım toplamıyoruz. Derneğimizin kurulumundan bu yana gönüllü olan yardımsever vatandaşlarımızın hesap numaramıza çocuklara büyük desteği oldu. Bu yüzden sosyal medyanın gönüllerimizle, gönül bağı kurabileceğimiz büyük bir platform olduğu için, ‘Mutluluğun Kanatları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ Facebook adresinden ve ‘mutlulugunkanatlari’ instagram adresinden de ulaşabilirler. Ne kadar kişiye ulaşırsak eğer, bir çocuğumuzun daha hayaline ortak olmuş olacağız.

ARAT:  Yeni kurulan bir derneğe göre oldukça fazla aktifsiniz. Can-ı gönülden kutluyorum sizi... Yakın zaman içerisinde bu bir aylık süreye başka bir etkinlik de sığdırmayı düşünüyor musunuz?

KESKİN:  12 Mayıs Cuma günü anneler günü ile ilgili bir yemek organizasyonumuz var. Burada elde edilen gelir ile sponsorlarımız aracılığıyla çocuklarımızı önce Ankara gezisine; sonra da tatile göndereceğiz.  Bu organizasyondan sonra ise köy okullarında okuyan çocuklar ile alakalı da bir projemiz var. Şimdiden çocuklarım ve aileleri adına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm annelerin de anneler gününü sizin aracılığınızla kutluyorum.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüseyin Usta 2017-05-08 21:51:01

her şey gülümsemeyle başlar...
gülümsemek içten olursa tabi...

Avatar
RaKo YuSuf Ağar 2017-08-02 09:50:15

Kardan Adam Güneşe Aşık