banner388

Bir isim üzerinden yapılan yorumlar ve tanımlar o ismin etki alanı ya da çarpan değerleri ile hesap edilirse doğru sonuca varılır. Yalın haliyle bakılıp değerlendirildiğinde hiç kimse için doğru sonuç çıkmaz.

Hele ki bu isim siyaset kurumunun önemli bir üyesi ise burada bir sürü mesnetsiz ve maksatlı söz ve yalan da devreye girer ve mevzu tamamen mecrasında uzaklaşır. İşin aslını, ardını ve önünü araştırma imkânı olmayan kalabalıklar da çok zaman bu tuzağa düşer ya da etkilenir.

Bu anlamda ülkemizde siyasetin dili ve üslubu son derece sabıkalıdır. Doğru tanımlama ve tarifler yapılıp, insanların en doğru bilgiyi edindikten sonra sandık başına gitmeleri yaşadıkları şehir ve gelecek beş yıl boyunca alacakları hizmet kalitesi adına hayati kıymettedir.

Yanlış, yalan, eksik bilgi ve iftira ciddi bir insan hakkı ihlalidir. Ve doğru iradenin sandığa yansımasının önündeki en büyük engellerdendir.

Mustafa Demir, Samsun ve ülke siyasetinin en önemli aktörlerindendir. Mütevazı kimliği, güçlü karakteri, beyefendi üslubu ile siyasetin kısır polemiklerinden uzak, sadece işine odaklanma kararlılığı ve teknik adam olmasının avantajı ile siyasete kattığı anlamlı fark kattığı açık ve nettir.

Ayrıca sarsılmaz bir irade ile başladığı siyasi çizgisinde yıllar boyu asla bir sapma olmamıştır dün ne ise aynı kararlılıkla bugün de o dur. Ve bu çok değerli bir şeydir.

Bu güne kadar lideri ve partisi ona ne görev verdiyse ve neye uygun gördüyse onu yaptı. Beğenmemek ya da daha fazlasını istemek gibi ihtirasları hiçbir zaman olmadı. Yeni AK Parti’nin yeni seçim sloganına denk, hep bir “görev ve gönül adamı” oldu Mustafa Demir.

AK Parti’nin 2019 yerel seçimlerinin taşıyıcı sloganlarının “Tevazu” ve “gönül belediyeciliği” olduğu ifade edildikten sonra, Bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Mustafa Demir isminin açıklanması onun bu tanıma karşılık gelen siyasi çizgisi ve kişiliğinden başka bir şey değildir.  Yani bu sloganların Cumhurbaşkanının hafızasındaki Samsun’daki karşılığı Mustafa Demir’dir.

Evet, o bir belediye başkanı adayından önce bir düşüncenin karşılığı ve bir kefaletin tezahürüdür. Yani Tayyip Erdoğan fikriyatının,  düşünce dünyasının Samsun izdüşümü ya da tanımıdır Mustafa Demir. 

Bu anlamda değerlendirilirse Mustafa Demir ismi bir belediye başkanı adayından öte, çok daha anlamlı ve özeldir. Yani kısaca “Reis” onu Samsun’a, Samsun’u da ona emanet etmiştir.

Sözün özü Mustafa Demir sadece bir isimden ibaret değildir çok daha fazlasıdır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaşın biri 2019-02-08 22:07:17

Mesele Mustafa Demir'in siyasi kişiliği değildir. Samsun 1 milyon 335 bin nüfusa sahip Karadenizin en büyük şehri. Bu şehrin içinden hiç mi yönetecek insan kalmadı da Trabzonlu siyasetçinin bu şehri yönetmesi isteniyor? Neden Samsunlu bir aday çıkarılmadı? Ben Ak partiliyim ama şehrimizi Samsunlu hemşehrimizin yönetmesinden yanayım. Ak parti bu yüzden Samsun'u kaybedecek. Seçmen sandıkta hemşehrisinin ismini görmek istiyor. Saygılarımla.

Avatar
Vatandaşın biri 2019-02-08 22:03:25

Mesele Mustafa Demir'in siyasi kişiliği değil zaten. Samsun 1 milyon 335 bin nüfusa sahip bir şehir. 1 milyon 335 bin nüfusa dahil olup da bu şehri yönetecek birisi yok

Avatar
Serkan 2019-02-08 23:03:44

Kapital, kapitalin peşinde
Sen dahil herkes çıkarının peşinde
Bireysel yaklaşımlar Adı toplumsal sonuç.
Algı yönetimi senin çıkarın sadece gülüyorum.kazanirsa sorun yok sermaye saglamda.kaybederse sağlam birine yapış.
Lakin dikkat edin yalaniniz gerçekleri iz olmasın.

Avatar
Salim Barin 2019-02-07 17:23:02

Evet memleket hizmet alacaksa belediyenin iktidar partisinden olması lazım

Avatar
Vatandaş Ali osman 2019-02-08 17:52:10

Bahadır bey yazınızın altına tereddütsüz imzamı atarım.M.Demir in ne kendisi ne ailesi ne de çevresi başkanlık için beklenti içinde değildi.aksine böyle bir sorumluluğa girmek istemezdi diye düşünüyorum.Fakat Reis gerçekten Samsun da bu iş için en doğru ismi seçti.M.Demir in başkanlığında Samsun hakettiği değeri görecektir inşAllah.

Avatar
Okuyucu 2019-02-08 21:09:47

31. Martta yanıldığını anlayacaksınız. Siyaset yapmak için illa bir kişinin koltuğu altına sığınmaya vazgeçin. Gücünüz varsa kendiniz olarak çıkın.

Avatar
Rahmi 2019-02-12 08:40:59

Ne Yazarsan yaz 31 Martta Mustafa Demir Kaybedecek. Koskoca samsunda Samsunlu biri yokmuydun Şalpazarlıyı Getirip Koydunuz. Yanıldığınızı Anlayacaksınız az kaldı............

Avatar
Vatandaş Ali osman 2019-02-10 22:28:40

Kusura bakmayın da samsunun yerlisi nasıl olunuyor.ben aslen trabzonluyum.ama samsun da doğdum.samsun da üniversite okudum.hayatımın çoğu samsun da geçti.fakat bana sorarsanız trabzonluyum.ve trabzonsporluyum.beni tutup belediye başkanı yapsalar hanginiz itiraz edecek.bal gibi de samsunluyum değil mi? Samsun da doğdum okudum yaşadım.Lütfen bu kadar sığ düşünmeyin!