banner388
banner390
banner410

Sezonun 19. Haftasında , deplasmanda ligin belki de en sert takımı olan Pendikspor ile karşılaşan Samsunspor’umuz, oldukça yüksek bir mücadele örneği göstererek karşılaşmadan galip ayrılmasını bildi. Rakibin benimsediği temaslı ve sert oyuna, birde hakemin sertliğe  müsaade eden yönetimi eklenince beklediğimizden daha kısır bir oyun sergilemek zorunda kaldığımız bir müsabaka izledik.
Her ne kadar pozisyon üretmekte zorlansak da, usta ayaklarımızın üzerlerine düşen görevi yapması ile goller bulmayı başardık.

Nazar değmesin ligde bir maçı daha gol yemeden kapatıyoruz. Belki de Uzun yıllar kırılamayacak bir rekora doğru ilerliyoruz. Takım savunmasını hücum hattından başlatan bir Samsunspor var artık.
Yardımlaşma ve arkadaşlık her geçen gün üstüne koyarak ilerliyor. Ve tabi ki gencecik kalecimiz Nurullah yaşından ve tecrübesinden büyük bir olgunluk ile müsabakaları oynuyor. Maçın içerisinde zorlandığımız kritik pozisyonlarda kurtarışları ve oyunu okuması ile takımı oldukça rahatlatıyor.

Maçın en kritik anlarından biride Ertuğrul hocanın, rakibin bire bir markajından ötürü istenilen oyununu sergileyemeyen  Kubilay’ı, tam zamanında Muhsin ile değiştirmesi idi. O dakikalarda rakip orta sahada üstünlüğü ele geçirmiş ve bir nebze de olsa bizim üzerimizde bir baskı kurmayı başarmıştı. Muhsin orta sahada ki üstünlüğü tekrar ele geçirmemize yardımcı olan bir oyun ortaya koyması  takımı oldukça rahatlattı .

Lafı gelmişken değinmeden edemeyeceğim. Ben Muhsin’in , yapılan transferler içinde takıma en  faydalı isim olacağını düşünüyorum.
Takım oyununa yatkın olması, mücadeleci ve hırslı yapısı tamda bu lig için ve hatta bir üst lig için  dahi biçilmiş bir kaftan. Kısa süre almasına rağmen ortaya koyduğu oyun karakteri bizlere bu ışığı verdi diyebiliriz. Ertuğrul Sağlam gibi kaliteli bir hocanın elinde daha da parlayacağını düşündüğüm Muhsin kardeşimizi takıma kazandıran herkesten Allah razı olsun.

Ertuğrul hocamızın dokunuşları artık takımda tamamen kendini hissettiriyor.
Takımı maça hazırlaması, oyunu okuyuşu ve oyuna müdahaleleri konusunda oldukça başarılı idi.
Ertuğrul hocamız için eleştirilebilecek bir husus ben bu maçın özelinde göremedim.
Taraftarın gönlünde taht kurmuş ve tekrar yuvasına dönerek yeniden bir hikaye yazmak için var gücüyle çalışan hocamızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.

Taraftarımızın, şehrimizin, sivil toplum kuruluşlarının Samsunun bütün dinamiklerinin artık uyanması gerektiğini, üzerlerindeki ölü toprağını atıp Samsunsporumuzun etrafında kenetlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Şampiyonluğa her hafta biraz daha yaklaşan bir takımın şehrine bu kadar bayraksızlık hiç olmuyor.
Sadece bayrak değil tribünleri de artık hınca hınç doldurmamız gerekiyor.
Türlü sebeplerden Samsunspor’dan uzaklaşmış, küsmüş, darılmış kim varsa artık hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan maça gelmelidir.


Çünkü Samsunspor her daim taraftarı ile güzeldir!

 



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.