banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlu ünlü sanatçıdan sanatçılara destek

Hatay'da Mehmetçik'i ziyaret ettikleri için bazı kesimler tarafından eleştirilen sanatçılara Samsunlu ünlü sanatçı Orhan Gencebay destek verdi.

banner269

Samsunlu ünlü sanatçıdan sanatçılara destek

Hatay'da Mehmetçik'i ziyaret ettikleri için bazı kesimler tarafından eleştirilen sanatçılara Samsunlu ünlü sanatçı Orhan Gencebay destek verdi.

07 Nisan 2018 Cumartesi 11:59
Samsunlu ünlü sanatçıdan sanatçılara destek

Samsun haber - Samsunlu usta sanatçı Orhan Gencebay hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yaparak Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik'e destek oldu. Küçükçekmece Belediyesi Hayat Dergisi’ne röportaj veren usta sanatçı Gencebay, Mehmetçik'e destek için Hatay'a giden sanatçıların haksız yere eleştirildiğini söyledi.

“BİZ BÜTÜNÜZ”

Kalp ritmi rahatsızlığı ve bu nedenden dolayı havayolu ulaşımını kullanamadığını ifade eden Gencebay, "Afrin bizim hayati konularımızdan bir tanesidir. Buna devletimiz karar vermiştir, vatanımız için müdahale gerekmiştir ve yapmıştır. Daha da gereken yapılacaktır. Bunların hepsi vatanımızı korumak ve adaleti yerine getirmek için yapılan hareketlerdir. Orada bizim aslanlarımız, yavrularımız, canlarımız var. Oraya tabii ki gidilecek. Vatanımıza, aslanlarımıza sahip çıkacağız. Orada sınırda sadece Cumhurbaşkanımız olmamalı herkes olmalı. Muhalefet de orada olmalı. Burada ayrım olmaz. Burada vatan söz konusudur. Belki muhalefet de gidiyordur bilemiyorum. Burada söylenen sözler eleştiriler son derece yanlıştır, kabul etmiyorum. Birileri başka yere getirmek istiyor konuyu diye düşünüyorum. Süleyman Demirel’in dediği gibi gizli bir el bizi karıştırmaya çalışıyor. Oysaki bizler bir bütün olduğumuz zaman her şeyin üstesinden öyle kolay geliriz ki. Ancak ne olursa olsun biz bir bütünüz" dedi.

“SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ”

Afrin'de görev yapan askerlere seslenen Gencebay, "Kendinizi koruyun gözünüzü seveyim. Sizleri çok seviyoruz. Vatanımız için hayatınızı dahi vermek üzere oradasınız. Allah razı olsun. Biz de aynı gönüldeyiz, aynı duyarlılıktayız. Şu anda sizler bu görevi yapıyorsunuz Allah sizden razı olsun. Sizler bizim canlarımız, kanlarımız, yavrularımızsınız. Kendinize iyi bakın" diyerek askerler için bağlama da çaldı.


“MESAM YARI DEVLET KURULUŞU”


MESAM ile ilgili basında çıkan haberlere açıklık getiren Gencebay, "MESAM öncelikle bir hizmet birimidir. Yasayla kurulmuştur ve Bakanlığımıza tabidir; onun denetimindedir. MESAM yarı devlet kuruluşudur bir yerde. Ama herkes bunu sıradan bir cemiyet, dernek gibi düşünüyor. Kültür Bakanımız uygun görürse yeni yönetim de atar kapatır da. Tabii ki kapatması söz konusu değil. Ama bunu herkesin bilmesi lazım. Bu konu tamamen MESAM’ın iyi yönetilmesiyle alakalıdır. Bu görev iyi yapılırsa ancak sanatçıların maddi ve manevi hakları alınır. Burada bunun varlığı eksik. Ben eksikleri söylediğim için patırtı oldu. MESAM’a kayyum değil, geçici yönetim atandı. Bakanlığımız MESAM daha iyi olsun diye çalışmaktadır" şeklinde ifade etti.

“KONUYU ETNİKÇİLİĞE GETİRDİLER”

Bazı kişilerin iftira atmaya başladığını vurgulayan Gencebay, "Bazı arkadaşlar iftira atmaya başladılar. Bu iftiralarda da birinci derecede ben hedeftim. Alevi-Sunni meselesine, etnikçiliğe falan getirdiler konuyu. Ben ise böyle bir şey nasıl olur diye şoklar içerisinde kaldım. Biz halk müziğini öğrenirken Alevi kültürüyle birlikte bize ait olan tüm kültürleri öğrendik. Alevi kültürü Türklüğün özünde var olan bir değerdir. Biz bunları bilerek, büyük saygıyla yaşadık. Herkese bunları öğrenmesini öneriyorum. Ben nasıl böyle bir şeyi olumsuz karşılarım. Aleviliğe bir laf etmem mümkün mü? İmkan ihtimal dahilinde değil. Bu bir iftiradır, kimse buna inanmasın. Bunu yapanlar son derece yanlış yapıyorlar, saygılı değiller. Art niyetli olanlar da var belki de içlerinde" diye konuştu.


Son Güncelleme: 08.04.2018 09:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.