banner388
banner390
banner410
banner408

Oya Aydoğan Hayatını Kaybetti!

Ünlü sanatçı Oya Aydoğan'dan bu sabah acı haber geldi.

banner269

Oya Aydoğan Hayatını Kaybetti!

Ünlü sanatçı Oya Aydoğan'dan bu sabah acı haber geldi.

15 Mayıs 2016 Pazar 10:12
Oya Aydoğan Hayatını Kaybetti!
Günlerdir yaşam savaşı veren 59 yaşındaki ünlü sanatçı Oya Aydoğan bu sabah hayata gözlerini yumdu. Oya Aydoğan bir haftadır yoğun bakımda tedavi görüyordu...

OYA AYDOĞAN KİMDİR?
Oya Aydoğan, 10 Şubat 1957 yılında Erzincan’da dünyaya geldi. Dört kişilik bir ailenin en küçük üyesi olan Oya Aydoğan'ın çocukluğu Beyoğlu'nda geçti.
Ortaokulu, Ste. Pulchérie'de, liseye ise Notre dame de Sion'da okudu.Oya Aydoğan sinemaya 1972 yapımı 'Kabadayılar Kralı' ile ayağını attı.
Aydoğan, 1975 yılında 'Alev Gün' takma adıyla katıldığı güzellik yarışmasına katıldı.1976 yılında gerçekleşen 8. Sinema Artisti Yarışması'nda birinci oldu.1978 yılında Haluk Ulusoy ile nikah masasına oturan Oya Aydoğan, 4 gün sonra sürpriz bir kararla bu evliliğe son verdi.
80'li yılların başında sahneye çıkmaya başlayan Oya Aydoğan, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Kemal Sunal gibi birbirinden usta isimlerle kamera karşısına geçti. Bursalı gazinocu Tamer Taylan ile uzun süreli biliktelik yaşyan Oya Aydoğan, Latif Demirbağ ile ikinci kez nikah masasına oturmaya karar verdi. Çiftin bu evlilikten Gurur adını verdiği bir de oğlu dünyaya geldi. Oya Aydoğan, uzak kaldığı setlere 2011 yılında Bez Bebek dizisi ile geri döndü.
Ünlü oyuncu aynı yıl sunuculuğunu Emel Müftüoğlu ile üstlendiği 'Şekerli Kahve' isimli televizyon programı ile izleyici karşısına tekrardan çıktı.
2015 yılında romantik komedi türündeki 'Aşk Nerede' ile sinemaseverlerin karşısına çıkan usta oyuncu kariyerine 51 sinema filmi, 8 de televizyon dizisi sığdırdı.
Son Güncelleme: 15.05.2016 10:45
Anahtar Kelimeler:
SanatçıVefatOya Aydoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.