banner388

Meme kanserine karşı yürüdüler!

15 Ekim Dünya Meme Kanseri Günü kapsamında Samsun'da yürüyüş gerçekleştirildi. Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, meme kanserinin erken tanı konulduğunda tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirtti.

Meme kanserine karşı yürüdüler!

15 Ekim Dünya Meme Kanseri Günü kapsamında Samsun'da yürüyüş gerçekleştirildi. Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, meme kanserinin erken tanı konulduğunda tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirtti.

15 Ekim 2019 Salı 18:47
Meme kanserine karşı yürüdüler!

"MEME KANSERİ TARAMANI YAPTIRDIN MI?"

Samsun’da Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı ve 15 Ekim Dünya Meme Sağlığı Günü kapsamında meme kanserine dikkat çekmek amacıyla farkındalık yürüyüşü yapıldı.
“Meme kanseri taramanı yaptırdın mı? Peki ya sevdiklerin yaptırdı mı?” sloganıyla bu etkinliği düzenleyen vatandaşlar, Samsun Bandosu eşliğinde 100. Yıl Bulvarı'ndan başlayarak İstiklal (Çiftlik) Caddesi'ne geçtiler. Sonrasında yürüyüş, Bulvar Alışveriş Merkezi önünde sona erdi.

"NE KADAR ERKEN TEŞHİS, O KADAR ERKEN SONUÇ"

Yürüyüş sonunda konuşan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç; "Bu bir farkındalık çalışmasıdır. Meme kanseri, erken tanısı olduğu zaman tedavi edilebilir bir hastalıktır. O yüzden ne kadar erken teşhis o kadar erken tedavide erken sonuç almak için önemli. Bizim isteğimiz kadınların kendi muayenelerini kendileri yapabilmeleri, mamografilerini yapabilmeleri ve bu tanılamaları yaparak muhtemel bir meme kanserinden kurtulmalarıdır” dedi.

"ERKEN TEŞHİSLE CERRAHİYE GEREK KALMADAN TEDAVİ MÜMKÜN"

Dr. Öğr Üyesi Muhammet Ali Oruç, Samsun’da ‘Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider’ diye bir projelerinin olduğunu belirterek, “Meme kanserinin erken teşhisi, tedavinin başarısı açısından çok önemlidir. Erken teşhis ile memenin korunması mümkün olmakta ve bazı durumlarda cerrahi dışında başka tedaviye bile gerek kalmamaktadır. Erken teşhiste en önemli unsur, mamografi ile tarama programlarının oluşturulması ve kadınların bu tarama programlarına düzenli olarak katılması sonucu sadece mamografide görülen ve ele gelmeyen kanserlerin yakalanmasıdır. ‘Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider’ projesiyle hem öğrenciler olsun hem vatandaşlar yönlendirme yaparak meme kanseri farkındalığını artırmak, erken davranmak tedavide bir nebze olsun öncelik sağlamasını istiyoruz” dedi.

Etkinliğin sonunda meme kanserini simgeleyen pembe balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Son Güncelleme: 15.10.2019 18:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mestan 2019-10-16 00:45:11

Bando neden?