banner388
banner390
banner410

Cep telefonlarımız o kadar akıllı ki bazı programlar sayesinde bizi adeta baştan yaratıyor! Olmadığımız kadar ince ya da yapılı, melezleri aratmayacak kadar bronz ya da kansız kalmış gibi beyazlayabiliyoruz. Ama galeride kalan bu özellikleri hayatımıza katmak istiyorsak biraz çaba göstermemiz gerekiyor. Bu yazımda beden kitle oranına hiç girmeden sadece cilt tonu ile ilgili bazı noktalara değinmek istiyorum.
Cilde rengini veren Melanin adlı bir pigmenttir. Leke problemleri bazı durumlarda doğuştan olmakla beraber bizlere en sık başvuru nedeni sonradan meydana gelenlerdir. Bunları da kendi aralarında sınıflandırdığımızda güneş lekeleri birinci sırada yer almaktadır.


    Güneşe Maruziyet

    Gebelik ve hormonal etmenler

    İlaç kullanımı


Cildimdeki lekeler için ne yapmalıyım?


Öncelikle doktorunuza detaylı bilgi vermelisiniz. Leke oluşum zamanı, kullanılan ilaçlar, ek hastalık varlığı, gebelik ya da emzirme durumu, güneş kremi kullanımı hakkında konuşmalısınız. Bu muayene sonucunda doktorunuz leke çeşitine ve tedavi seçeneklerine karar verecektir.


Tedavi edilebilir mi?


Tedavi edilebilir ancak zahmetli bir süreçtir. Sabırlı olmanız gereklidir çünkü süreç kişiden kişiye değişmektedir.  Leke öykünüz ne kadar eskiyse tedaviye yanıt da düşük olacaktır.


Tedavi seçenekleri nelerdir?


    Lazer tedavileri


    Mezoterapi 


    PRP


    Kimyasal peeling


    Takviye edici kremler


Tedaviye  ne zaman başlayabilirim?


Genellikle soyucu tipte bir işlem uygulanacağından yaz aylarında tedaviden kaçınılmaktadır. Güneşin etkisinin azalmaya başladığı eylül aylarından itibaren başlanabilir.


Lekelerden tamamen kurtulabilir miyim?


Evet yeni oluşmuş lekelerde tedavi mümkündür. Eski ve derin yerleşimli lekelerde cilt tonunuzda dengelenme sağlanacaktır ama tamamen silinme gerçekleşmez.


Lekeler tekrarlar mı?


Güneşten korunmanızı öneririm. 
Güneş koruyucu kremlerinizi 4 saatte bir düzenli kullanın.

Solaryum önermiyorum çünkü sadece lekeye yol açmaz, cilt kalitenizi de azaltır.
Renk açıcı özelliği olan kremleri yaz aylarında kullanmayın.
Düzenli cilt bakımı yaptırın.

Lekesiz bir cilt hedeflediğiniz kadar sağlıklı olmayı da hedefleyin ve lütfen doktor muayenesinden geçerek tıbbi bir merkezde tedavi olun. İyi haftalar dilerim…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.