banner388

Türkiye'de ilk: Alimler Müzesi

Çorum’da açılan ve Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan Alimler Müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Türkiye'de ilk: Alimler Müzesi

Çorum’da açılan ve Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan Alimler Müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

14 Şubat 2018 Çarşamba 10:01
Türkiye'de ilk: Alimler Müzesi

Çorum’un İskilip ilçesinde hizmete açılan Alimler Müzesi, Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor.

Turizmin geliştirilmesi için açılan müzede İskilipli Atıf Hoca, Fatih Sultan Mehmet Han’ın hocası Şeyhülislam Akşemseddin Hazretleri, Şeyhülislam Sunullah Efendi, Akşemseddin’in oğullarından Nurul Hüda, Astronomi Bilgini Ali Kuşçu, Molla Cafer Çelebi, Çakmakdede (Şeyh Muslihiddin Attar) Hacı Karani (Abdulbaki Efendi)’nin heykelleri yer alıyor.

Aynı zamanda müzede Alimin hayat hikayesi ve İskilip tarihi ile Ulucami'nin tarihçesi bulunuyor.

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma yaptığı açıklamada, "Yapılan çalışmalarda müzeye dönüştürdüğümüz iki konağın 11 ayrı odasında 11 tane ilim adamının mutasavvıfın bal mumu heykellerini yaptırarak sergilemeye başladık. Alimler Müzesi Türkiye’de bir ilk. Alimler Müzesi’nde sergileyemediğimiz tarihe damgasını vurmuş 35 tane daha alimimiz var ki bunları da başka bir konakta sergilemeyi düşünüyoruz. Yaşamları var. Yaptıkları işler var. Yazdıkları kitaplar var. Bu kitaplar vasıtasıyla bu alimlerimiz geçmişi bugüne aktarıyor. Bunların bir ayağı da İskilipli Alimler Müzesi. Burayı ilk adım olarak görmekte fayda var. Binlerce insan şuanda Alimler Müzesi’ni gezmiş durumda. Müzemizin girişinde ziyaretçilerin imzaladığı anı defteri var. Burada çok güzel tepkiler alıyoruz" dedi.


 

Son Güncelleme: 14.02.2018 10:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-02-14 10:28:03

Konu tarihse belgeler konuşur işte İslam Teali başkanı İskilipli hain Atıf ın fetvasından birkaç söz: "Mustafa Kemal ve Kuvvayı Milliye maskaraları Yunan askerlerinin önünden kaçıyor. Zavallı saf ve gafil halktan topladıkları askerlere 'siz burada onlarla savaşın, biz de arkalarını çevirelim' diyerek sıvışıyorlar. Yazık ki halkımız Talât, Enver, Cemal, Mustafa Kemal gibi beş on eşkıyanın vücudunu ortadan kaldırmak için gereken fedakarlığı yapmıyor. İngilizleri kızdırdınız, üzerimize Yunanlıları musallat ettiler. Şimdi usulca oturup yenilginin sonuçlarına katlanmak yerine Yunanlılarla harbe tutuşuyorlar. Bu eşkıyaları ve asileri en kısa zamanda bertaraf etmek hepimize farzdır.

Harp yıllarında sizleri cephe cephe sürükleyen ve din kardeşlerinizin suçsuz yere ölmelerine sebep olanlar arasında Mustafa Kemal, Ali Fuat, Bekir Sami gibi zalimler de vardı. Siz bu zalimlerin cinayetlerine daha ne kadar göz yumacaksınız?

Elinize aldığınız bu fetva Allah'ın emridir, Padişah fermanıdır. Sizler bu katil canavarları daha fazla yaşatmamakla mükellef ve görevlisiniz. Bunların vücudlarını külliyen ortadan kaldırmak Müslümanlık için farz olmuştur."