banner388

Kayseri’de 10 milyon yaşında fosil bulundu

Kayseri’de bulunan Yamula Barajı civarında 10 milyon yıl yaşında olan fosil kemikler bulundu.

Kayseri’de 10 milyon yaşında fosil bulundu

Kayseri’de bulunan Yamula Barajı civarında 10 milyon yıl yaşında olan fosil kemikler bulundu.

13 Kasım 2017 Pazartesi 18:50
Kayseri’de 10 milyon yaşında fosil bulundu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik önderliğinde toplanan mecliste gündeme taşınan fosil hakkında Başkan Çelik açıklamalarda bulundu.

Başkan Çelik, “Koruma altına alınması ve gün yüzüne çıkarılması gereken değerler bunlar. Geçen sene başlatılan şeker fabrikasının içerisindeki Keykubat Sarayı kazısı bunun bir örneği. Buralardaki yapılan kazıları yine sizlerle birlikte meclisimizde aldığımız kararla destekliyoruz. Geçtiğimiz günlerde aldığımız bir kararla Kültür Bakanlığından izin alarak çıkartılan ve antropolojik değeri olan hayvan fosillerinin araştırılması ve gün yüzüne çıkarılmasıyla ilgili protokoller yapıyoruz” dedi.

“Anadolu’nun biyolojik kültür mirasına ışık tutacak”

Fosilin Anadolu’nun kültür mirasına ışık tutacağını belirten Başkan Çelik, “Yamula Barajı civarında bulunan yaklaşık 10 milyon yıl öncesine ait bir hayvan fosili. Fil olduğu söyleniyor. Daha önce de Gömeç civarında 6 ile 8 milyon yıl öncesine ait zürafa ya da gergedanlara ait fosiller bulundu. Bu fosilin tarihi değeri çok yüksek. Biliyorsunuz Anadolu tüm kıtaların geçiş noktasında ve göç yollarının üzerinde. Anadolu’nun tarihine ve biyolojik kültür mirasına ışık tutması açısından bu tip araştırmalar çok önemli. Bunlar inşallah yapılacak çalışmalarla gün yüzüne çıkartılacak ve bilim merkezlerimizde sergilenerek, tüm kamuoyuyla paylaşılacak” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
FosilFil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.