banner388
banner390
banner410
banner408

Kayı boyuna ait mezarlar gün yüzüne çıktı

Hatay’da kayı boyunun damgası bulunan mezar taşları bulundu.

banner269

Kayı boyuna ait mezarlar gün yüzüne çıktı

Hatay’da kayı boyunun damgası bulunan mezar taşları bulundu.

20 Kasım 2017 Pazartesi 18:54
Kayı boyuna ait mezarlar gün yüzüne çıktı

Konu hakkında açıklama yapan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Mine Temiz, bulunan mezarların halk arasında toplu mezarlık olarak bilindiğini belirtti. Kayı boyunun simgesinin belirgin bir şekilde günümüze kadar geldiği bölgede araştırmalar sürüyor.

Temiz yaptığı açıklamasında “Anlaşılıyor ki burayı yaylak, kışlak, geçiş güzergahı olarak kullanan eski Türk boyları bu mezarlığı kullanmışlar ve gömü yapmışlar. Damgalarını burada vurmuşlar. Bu işaretlerin zamansızlığı damgaların zamansızlığı nedeniyle tarih vermek zor olsa da Aktepe Türkmen Mezarlığı içinde daha önce belirttiğimiz gibi buradaki gömünün de çok erken devirlerden itibaren Anadolu’daki ilk Türk akınlarından itibaren kullanılmış olabileceği görüşündeyim” dedi.

Mezarların incelenmesine Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Jandarma Binbaşı Temel Aday, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya da katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.