banner388

Seçim kararı baskın bir şekilde alınınca kendince durumdan vazife çıkarıp fütursuzca söylemlerde bulunan "kraldan fazla kralcılar" türemişti.

Öyle ki; seçimin sonuncu ne olursa olsun seçimlere gölge düşürecek bir üslup ve söylemle "Harp hiledir" diyenler sosyal medyadan sağa sola saldırmaya başladı.

Utanmadan; "Gün itibariyle seçim sath-ı mailine girdik. Cumhurbaşkanı seçiminin öne çekilmesi isabetli oldu. Harp hiledir. Allah hayırlı etsin." diyen zatı muhterem son gelişmeler karşısında aklına "Düşmanın silahıyla silahlanınız" hadisi gelmiş olacak karşı siyasi hamle ile ilgili "Hile/hülle ile grup kuranlar hazineden 25 milyon lira hibe alacakmış. O paranın içinde kör kuruşum varsa haram olsun!" demiş.

Bu söylemler toplumu gerer!..

Bu seçim gelir geçer ama sözlerin açtığı yaralar ve kutuplaşmalar bu topluma nifak tohumları eker...

Seçimi savaşa benzetmek tarafları düşman ilan etmek, toplumu kutuplaştırarak iç çatışmaya ve kaosa zemin hazırlar.

***

Bu seçim normal bir seçim değildir.

Bu seçim sonrasında fiilen değişen rejimin resmen yürürlüğe girmesidir.

Bu seçim dünyada ilk kez referandum ve devamında seçim ile rejimin değişeceği bir süreçtir.

Bu noktada seçimin tarafları bu bilinçle hareket etmeli ve söylemlerini gözden geçirmelidir.

Kraldan fazla kralcılara, kontrolsüz ve kışkırtıcı söylemlerde bulunanlara izin verilmemelidir.

Sonuç ne olursa olsun adil yapıldığına inanılan bir seçim sonucuna toplumu hazırlamak ve tahammül seviyesini yükseltmek gereklidir.

Böyle olmaz ise bölgedeki ateş ülkeyi yakar.

Öyle yakar ki telafisi zor sonuçlar doğurur.

***

Dar bir zamana sıkıştırılmış ve OHAL'in gölgesinde yapılacak olan seçim toplum üzerinde baskı oluşturmaktadır.

Siyasiler ve seçimin tarafları bu baskıyı yumuşatma ve toplumun sağlıklı bir zeminde sandığa gitmesini sağlamalıdır.

Yoksa elini ovuşturan küreselcilere ve BOP zihniyetindekilere gün doğar!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-04-24 12:47:36

Zaten gün doğmamış bizzat iktidardakiler tarafından gün doğurulmamış mı Hüseyin bey? Akp genel başkanı BOP eşbaşkanı değil mi? PKK’ya operasyon yapmayın talimatını ve fetöye ne istedilerse o vermedi mi? Kendi ağzıyla bunları itiraf etmedi mi? Türk Milletinin bütün milli manevi değerlerini alt üst edip milyonlarca ne idiğü belirsiz mülteciyi bunlar doldurmadı mı bu ülkeye? Kendileri gibi düşünmeyen herkesi hain ilan etmiyorlar mı? Hal böyleyken ülkede birlik beraberlik mi olur? Sorunlu alan bir tane değilki neye elini atsan dökülüp elinde kalıyor. Ekonomi çökmüş, sağlık, eğitim, spor, sanat, turizm, içişleri, dışişleri kısacası her alan problemli hepsi battı gidiyor.