banner388

Bu hafta zamanı 22 Mayıs Pazartesi gününe götürmek istiyorum. Samsun’un Canik ilçesinde bulunan bir köy okulu BAŞALAN CUMHURİYET ORTAOKULU. İlçe deyince insanın aklına yine merkezde bir yer geliyor değil mi ? Ama bu okul Canik ilçesinden yaklaşık 27 km uzaklıkta. Bu hafta o öğrencileri özellikle yazmak istedim. Zor şartlara rağmen görsel sanatlar öğretmeni Mümine SEÇKİN ve müzik öğretmeni Emel Özer KARACA ile birlikte Maarif Hareket kapsamında ‘Renkler ve Sesler Sergisi’ gerçekleştirdiler. Öğrencilerin bir önceki sergisinde elde edilen gelir ile eksiklerini tamamlayan ve okuldaki öğretmenlerin katkıları ile kendilerine resim malzemeleri alan bu çocuklardan inanılmaz eserler çıktı. Ben sergilerini gezerken en çok da dikkatimi bu çekti. Bir köy okuluna göre öğretmenlerinin müthiş yönlendirmesi, okul müdürü Halil ŞİŞMAN’ın da böyle bir sergiye gönül vermesi beni gururlandırdı. Aslında herşey bütün emekleri bize sergilemek için. O sergiye gelebilmek için kilometrecelerce yol gelindi. Herşey sanat için ! 


MÜZİK ve RESİM SAYESİNDE ÖĞRENCİLERDE BÜYÜK DEĞİŞİM


Böyle bir sergiyi bizlere sunmak için bir senedir emek sarf eden öğretmenlerimiz Mümine SEÇKİN ve Emel ÖZER KARACA öğrencilerinde büyük değişimler olduğunu söyledi. Ne gibi değişimler olduğunu sorduğumda ise aldığım sonuçlar gerçekten çok güzeldi. ‘’Aralarında içine kapanık, arkadaşları ile iletişim kurmayan sorunlu öğrencilerim de var.Yaptıkları resim ve müzik sayesinde daha dışa dönük ve sosyal olmaya başladılar. Bizim en güzel geri dönüşümümüz öğrencimizi kazanmaktan yana oldu.’’dedi. Ne güzel değil mi ? Zor şartlara rağmen hiçbir engel sanatın ve güvenin önüne duramıyor. 


GÜN YÜZÜNE ÇIKAN ESERLER DE VAR 


Sergide gün yüzüne çıkmış eserlerde var. İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma konulu resim yarışmasında 8/C sınıfının öğrencisi Aynur DEMİRKAYA’nın ilçe ikincisi olan eseri ve 15 Temmuz Şehitleri Anma konulu resim yarışmasında 6/A sınıfı öğrencisi Gamze DEMİRKAYA’nın ilçe 1.’si olan eserleri de sergilendi. 15 Temmuz’u anmak için temsilen bir maket hazırlayan öğrencilerin eseri büyük ilgi gördü. Çeşitli müzik aletlerini kendi elleriyle yapıp boyayan öğrencilerin öğretmenlerinin  ve onlara Maarif Hareket kapsamında bu sergide bir an olsun yalnız bırakmayan okul müdürü Halil ŞİŞMAN’ın ellerinden öpüyorum. O evlatlar bizim. Yaptıkları ufak gibi gözüken ama kendini kanıtlamış her bir emek için şahsım adına tebrik ve teşekkür ediyorum. Bir köy okulunun neler yapabildiğinin en güzel örneğisiniz. 


CANİK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MUSTAFA UZUNLAR’A MESAJ...


Sevgili müdürüm, açılışta o köy okulu ile birlikte oldunuz. Sizlere minnettarım. Yapılan eserleri ve gerçekten verilen emeklerin  bizzat şahidi oldunuz. Öğrencilerle yakından ilgilendiniz. Zor şartlara rağmen kendi emeklerinden kazandıkları ile alındı o boyalar. Sizce gelinen kilometrelerce yol ve verilen emekler için gurur kaynağı olsun bu köy okulumuz. Bir teşekkür belgesi bile öğrencilerimizi inanılmaz motive eder ve bir sonraki seneye daha yeni başarılar ile göğsünüzü kabartır diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz ? 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.