Samsun Haber

Karkucak: 2027 seçim yılı mı, geçim yılı mı?

Anahtar Parti Samsun İl Başkanı Op. Dr. Ahmet Karkucak, Samsunhaber’i ziyaret ederek ekonomi ve siyasete ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karkucak, “Bu ekonomiyle 2027 yılı seçim yılı değil, geçim yılı olacak” dedi.

Abone Ol

Samsunhaber İmtiyaz Sahibi Erdal Şencan ve Genel Müdür Ünal Yavuz’la bir araya gelen Anahtar Parti Samsun İl Başkanı Op. Dr. Ahmet Karkucak, vatandaşın gündemindeki birinci önceliğin ekonomi olduğunu söyledi.

“VATANDAŞ GEÇİM DERDİNE DÜŞMÜŞ”

Ekonomik şartların vatandaş üzerindeki yükünün her geçen gün arttığını ifade eden Karkucak, özellikle emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekti.

Karkucak, “Ben kitabın ortasından konuşacağım. Benim vatandaşım şu anda geçim derdine düşmüş. En düşük emekli maaşına verilen zam evlere şenlik. 23 bin 500 TL ile geçinebilen emekli varsa biz de bilelim. Bir de bunu ‘Elimizdeki imkânların en iyisini yaptık’ diye anlatıyorlar. Para yoksa ‘Yok’ deyin kardeşim. Milleti kandırıp, dalga geçer gibi emekli insanlarımızın duygularıyla oynamayın” dedi.

“ESNAF ADETA CAN ÇEKİŞİYOR”

Esnafın ekonomik şartlar altında ayakta kalmakta zorlandığını belirten Karkucak, yüksek faiz oranlarının krediye erişimi de anlamsız hale getirdiğini savundu.

Karkucak, “Esnaf ve sanatkârların ‘Kredi limitini yükselttik’ diye açıklama yapıyorlar. Faizler almış başını gitmiş. Esnaf iş yapamıyor. Parası olan faize yatırıp para harcamıyor. Esnaf para kazanamazken kredisini nasıl ödeyecek?” diye konuştu.

İş dünyasında yaşanan konkordato ve iflaslara da dikkat çeken Karkucak, şöyle devam etti:

“Büyük şirketler peşi sıra konkordato ilan ediyor. Karşılıksız çek ve senetlerde geçen yıllara nazaran ciddi artışlar var. Ekonomi iyiyse bu insanlar neden batıyor, neden iflas ediyor?”

“ASGARİ ÜCRETLİNİN MAAŞI DAHA YIL BİTMEDEN ERİDİ”

Asgari ücretlilerin de yüksek enflasyon karşısında ciddi gelir kaybı yaşadığını söyleyen Karkucak, 28 bin TL seviyesindeki asgari ücretin alım gücünün hızla düştüğünü ifade etti.

Karkucak, “Yazık bu çalışan kardeşlerimize. 7 ay önce yapılan zammın yarısı enflasyonla eridi. Şimdi yeni yılda asgari ücret açıklanacak, yine hükümet şov yapacak. ‘Şunu yaptık, bu zammı verdik’ diyecekler. Yazık, günah. İnsanların alın teriyle dalga geçmeyin. Ekonomi bitmiş, bakan ise hâlâ konferans veriyor” şeklinde konuştu.

“2027 SEÇİM YILI DEĞİL, GEÇİM YILI OLACAK”

Mevcut ekonomik tablo nedeniyle vatandaşın öncelikli gündeminin seçim tartışmalarından çok geçim sıkıntısı olduğunu savunan Karkucak, “Bu ekonomiyle 2027 yılı seçim yılı değil, geçim yılı olacak” ifadelerini kullandı.

“ANAHTAR PARTİ İKTİDARIN EN BÜYÜK ALTERNATİFİ”

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu’nun ortaya koyduğu siyasi çizgiye de değinen Karkucak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Oy versin ya da vermesin, bu ülkede herkesin saygı duyduğu Sayın Genel Başkanımız Yavuz Ağıralioğlu; dürüstlüğü, siyasi duruşu ve ortaya koyduğu vizyonla iktidarın artık en büyük alternatifidir. Bizler sadece eleştiren bir muhalefet değil; vizyon koyan, hedef gösteren, yol açan ve her alanda projesi olan bir muhalefet partisiyiz. İlk seçimlerde, öyle inanıyorum ki partimiz aldığı oylarla patlama yapacak. Asla baraj sorunumuz yok. Tam aksine iktidar yürüyüşümüz var.”