banner388
banner390
banner410

İkiyüzlü insan deyince, sizin aklınıza ne geliyor; bilmem.                                                                   

Her devrin adamı olan, el etek öpen, gidene söven geleni öven, garibi döven, güçlüyü seven, zengine sofra açan, yoksula çalım satan. Vb…

Sosyal hayatın içinde, güç ve kuvvetin peşinde koşan, oturmamış kişiliği yüzüne yansımış, güce erişebilmek için başkalarının elini ayağını öpecek kadar küçülebilmeyi göze almış, ikiyüzlü insanlar.

İkiyüzlülük, siyasette, ticarette hemen her yerde karşımıza çıkar. Anlayamadığım şey ise herkesin bundan nefret etmesine rağmen kimsenin bir şey yapmaması.                 

İkiyüzlülük bazı insanların en korkulacak karakteristik özelliğidir. İşine yaradığınız sürece yüzünüze güler, yalar adeta. İşi bitince kuyunuzu kazar, gerçek yüzünü gördüğümüzde iş işten geçmiş olur.

Köşeleri çizgileri belli olmayan, insan tipi geliyor. İkiyüzlü insan, en aşağılık insan karakteridir, yüzünüze güler arkanızda söver..                                                                             

Madem iki yüzlülük kötü bir şey, neden arkadaşım dostum dediğimiz insanın arkasından bin bir türlü yalan, dolan seviyoruz? Güzel ahlakı emreden İslam, ahiret hayatının selameti gibi toplumsal hayatın huzur ve güveni için’ de insanları ikiyüzlülükten men etmiştir.

Hazreti Mevlana Celaleddin-i Rumi-nin “Ya olduğun gibi görün. Yâda göründüğün gibi ol ’’Sözü, ne kadar yerindedir. İnkâr edip bunu açıkça söyleyen kâfirler gibi iman etmediği halde sadece dünya menfaati için inanmış gibi görünenlerin ne büyük hüsrana uğrayacağı ayet ve hadislerle belirtiliyor.

Bazen ise merak ederiz ikiyüzlü insanlar nasıl anlaşılır diye. Evet, Sevgili okurlarım; ikiyüzlü insanların en temel ortak özellikleri işlerinin başka dışlarının başka olmasıdır. Aslında ağızlarından çıkanla içlerinden geçenler birbirlerinin tersidir. Yani gerçek hallerini hiçbir zaman doğru şekilde yansıtmazlar

Hep nabza göre şerbet vermeyi iyi bilirler. Zaten başkalarını kandırmalarının en büyük sebebinde budur. Çünkü tavır ve davranışlarında samimi değildirler.                               

Bunlar sadece insanların beğenisini kazanmak için böyle davranışlar sergilerler. Gerçek halleri böyle değildir. Böyle, böyle sizi kandırırlar.

İşte bu insanları anlamak için en iyi yol zaman ve gözlemdir.                                                      

Kısacası; samimiyet ne kadar etkileyici ise, ikiyüzlülük de o derece iticidir.

Cenab-ı Allah bizleri ikiyüzlü insan müsfeddelerinden korusun…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sefer 2021-09-16 16:47:54

kaleminize sağlık, mükemmel bir yazı. anlayana tabii......

Avatar
Gökhan Kara 2021-09-16 17:20:03

Sıvı gibi her kaba girerler.

Avatar
Hazin 2021-09-17 01:39:02

Toplumdaki git gide artan ahlaki zaafiyetleri dillendirmeye devam ettiğiniz için teşekkürler.

Avatar
Adnan Sezer 2021-09-17 19:47:15

Iki yüzlülük, daha doğrusu münafıklık. Bazan istemedende gelir seni bulurlar.

Avatar
Editör 2021-09-18 09:01:47

Müsfedde değil
Müsvedde olmalıydı.Biraz dikkat !