banner388
banner390
banner410

Öncelikle bu düşüncelerimi paylaşmama vesile olan Samsunhaber.com haber sitesi yöneticilerine ve sevgili Özgür Kalanbak ağabeyime teşekkür ederek başlamak istiyorum... 

TFF 1.Lig'in 12. Haftasında, Adanaspor'u konuk eden Samsunspor'umuz sahadan bir puanla ayrılmak zorunda kaldı. Aslında bir puana ne sevindik, ne de üzüldük. Özellikle maçın ilk otuz dakikasına bakacak olursak, Adanaspor'un net iki pozisyonu varken biz daha iki pası üst üste yapamadık. İlk devrenin sonlarına doğru ise önce Ayite ile sonra da Chibuike ile pozisyonlara girdik fakat golle sonuçlandıramadık.

Maçın ikinci yarısına ise Adanaspor'un ilk yarıda ki başarılı pas trafiği ve oyun üstünlüğünü dengeleyebilmek için, biraz daha önde baskı yaparak başladık. İki takımında mücadele gücünün yüksek olması, pozisyon anlamında kısır bir maç izlememize sebep oldu. Son on dakikada ki saman alevi gibi parlayan ataklarımızın sebebi ise, hem hakemin verdiği yanlış kararlar hem de Ramazan'ın hırsı sayesinde oluşan gergin ortamdan kaynaklandığını düşünüyorum.

Samaras'ın son dakikada kaçırdığı pozisyon, maçın önüne geçmiş gibi gözüküyor ama daha önemli problemlerimizi konuşmamız lazım. O dakikaya kadar net bir gol pozisyonumuz var mı? Üç pas yapıp, organize geliştirdiğimiz bir atak var mı? İki bek oyuncusunun kenardan hücuma desteği var mı? Hadi ön bölgeye çıktı diyelim, başarılı bir ortası var mı?

İlk haftadan beri en önemli problemimiz, hücumda çok zayıf kalmamız. Zaten önceki maçlarda ki korner sayısı, şut sayısı bu zayıflığın kanıtıdır. Sezon başlangıcındaki yanlış oyuncu transferleri, mevcut kadroda ise ısrarla vasatı aşamayan oyuncuların her hafta tercih edilmesi başlı başına bir hata zinciri. Umarım ilk devre bitene kadar, oyuncu tercihlerinde bir değişikliğe gidilir.

İlk devreyi alabileceğimiz en yüksek puanla kapatıp, ikinci devreye ligin başlangıcından beri sürekli değişen hedefimizin ne olduğunu bilerek başlamaktan başka çaremiz kalmadı...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.