banner388
Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımı okumamla tokat yemiş gibi oldum. Eğitim ile ilgili bir görevde bulunan bu kişi ‘’Bir kadın evinden süslenerek çıkıp, evine dönene kadar kaç erkeğin şehvetini tahrik etmişse, o kadar erkekle zina yapmış gibidir’’ gibi bir cümleyi dini alet ederek paylaşmış.
Zina nedir peki?..
Diyanet işlerinin sitesinde yapılan açıklamaya göre zina; aralarında evlilik bağı bulunmayan kadın ve erkek arasında yaşanan cinsel ilişki anlamına gelmektedir.
Süslenmek nedir?
Kadının sürdüğü ruj, oje, giydiği kıyafet, çektirdiği fön…vs her şey süslenme olarak düşünülebilir.
Kısaca konu bizi de yakından ilgilendiriyor.
Çünkü hepimiz sokağa çıkarken, işe giderken hatta evde bile kendimizi iyi hissetmek için bir şeyler yapıyoruz değil mi? Öyleyse Hepimiz Zina Yapıyoruz!!!
Böyle hassas konularda hele de, içerisinde eğitimin, çocukların, kadınların yer aldığı bir durumda ‘’zina’’ kelimesini duymak insanı gerçekten üzüyor. Ve ister istemez eğitim hayatını, çocukların nasıl kafa yapısına sahip insanlara emanet edildiğini, kadınlara bakıştaki ucuzluğu sorgulatıyor insana.
Ağzı olanın konuşması durumuna alıştık zaten yadırgamıyoruz da eğitimci bir insanın bu tarz cümleler sarf etmesi bu kadar normal algılanmamalı. Kadınlar olarak, öğrenci velisi olarak, anne olarak, eğitimci olarak ve hatta her durumda aç yobazlara benzetilen erkekler olarak kısaca hepimiz bu duruma tepkimizi göstermeliyiz.
Kültürümüzden haberdar, dinine saygılı, örf ve adetlerini bilen ama her zaman modern çağa ayak uydurarak, bilerek, araştırarak yaşayan çocuklar yetişmeli bu ülkede. İçinden gelen bir cümleyi hadisi şerif diye belirterek,  böyle bir hadis olmadığını bilmiyorsa bile bir eğitimci olarak araştırmadan yaptığı bu paylaşımın nasıl duygulara yol açabileceği anlatılmalı böyle insanlara. Ayrıca eğitimci dediğin önce kendini eğitmeli, geliştirmeli, ağzından çıkan ya da kaleminden dökülen her kelimenin amacının insanlara gerçek bilgiler öğretmek olduğunun farkında olmalı. Nice din adamları, hadisleri, ayetleri güzel nedenlere bağlayarak, sırf insanlar dinden soğumasın diye sevdirmeye çalışarak anlatır. Adı eğitimci olan bu tarz insanlar da asıl işleri olan eğitimi bir kenara bırakıp olmayan hadislerden dini vaazlar verir. Asıl zinayı yakınında bulunan insanlara bu düşünceleri empoze ederken o yapıyor. Çocukları, insanları dinden soğutup uzaklaştırıyor. Sen kadınların süsüyle ilgileneceğine beyninin örümceklerini temizle. Ruhunu süsle önce….
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şengül Böcü 2016-09-28 18:24:31

Dervişin fikri neyse zikri odur... Kişi kendi gibi bilirmiş başkalarını... Demek ki o gözle bakıyor kadınlara, insan olduğundan daha çok dişi olarak goruyor. Meğer baş etmesi ne zormuş bu zatın kendi cinsel dürtüleriyle... Manevi gücü, maneviyatı bile yetmemiş bu durumla... Yazık... Çok yazık... Acıyorum ben böyle adamlara... Kizamiyorum bile... Sadece acınacak haldeler...

Avatar
yavuz gedik 2016-09-28 18:52:55

Zina sadece harama temas olunca değil.göz ve dil zinası da var.göz harama şehvetle bakıp iç geçirmek dil zinası harama dille ahlak ve dini emir dışı hitap ve iletişimde bulunmak (haram olan bir kadın erkeğe ahlak dışı istekleri dille ifade etmek)

Avatar
Pelin Ş. 2016-09-28 19:53:50

Tek kelimeyle harika..Bir eğitimci olarak örümcek beyinli olanlara hiç tahammülüm yok..Milli eğitim müdüründen bu sözleri duymak çok daha korkunç bunları sarf ettiği için kendisine sadece acıdım..Yine güzel bir noktaya güzel bir değinme..

Avatar
Doc.Dr.Turgut Ortak 2016-09-28 21:24:02

Ogretmenler..Genç nesiller sizin eseriniz olacaktir..Ne guzel soz degil mi?

Avatar
Sevda 2016-09-28 21:30:54

Ağzına sağlık duygularıma ne de guzel tercüman olmuşsun

Avatar
Büşra 2016-09-28 21:12:27

Yazılarına kurban be! Kalem tutan bileğin hiç bükülmesin...

Avatar
Ebru Mujde 2016-09-28 18:58:02

Avatar
Hıdır 2016-09-28 19:32:47

Tahrik edenin hiç suçu yok mu