banner388

Bir kesime göre erken seçimin düşüncesi bile hayalken baskın seçim kararı bir kesim için "ayar bozucu" bir gelişme oldu.

Ayar o kadar bozulmuş ki muhafazakar romancının biri çıkıp; "Seçimin öne çekilmesi isabetli oldu. Harp hiledir. Allah hayırlı etsin." dedi.

Bu ne aymazlık böyle!

Yahu ne harbi, ne hilesi!

Savaşta mıyız?

Savaşa mı giriyoruz?

Burası Müslüman bir ülke! Müslüman'dan hilekâr olur mu?

Ha! "Seçimi bir harp olarak görüyoruz" derseniz o farklı!

Ama o zamanda "Harp demek taraf demek, dost-düşman demek! Düşman kim?" diye sormazlar mı adama!

Türkiye Cumhuriyeti yüzlerce seçim gördü!

Bu seçim de gelir geçer ama fitne tohumları, seçimi bir savaş havasına sokmak bu topraklara ihanettir.

Tahammül kardeşim tahammül!

***

"Harp hiledir" demek "Müslüman hilekârdır" algısı yaratır. Bu ise yanlış söylemler ve göstermelik Müslümanlığın ortaya çıkardığı Deizm gibi orta ve uzun vadede İslam'a zarar verir.

Seçimi bir cihat havasına dönüştürmek, bırakın Müslüman olmayanı düşman ilan etmeği Müslüman'ı bile düşman olarak görmeye, senin gibi düşünmeyeni yok etmeye, yok saymaya kadar gider!..

Bunun sonu ise toplumsal kutuplaşma, çatışma ve kaosu doğurur. BOP zihniyetinde olanların amacı da bu değil mi?

"Harp hiledir" hadisinde geçen "hile" kelimesi Arapçada "çare, maharet ve kurnazlık" anlamına gelirken, Türkçedeki karşılığının "aldatma, dolandırma, yanıltma" olduğunu bu toplumun bilmesini beklemek mümkün müdür?

Böyle bir süreçte bu hadisi söyleyen kişi halk üzerinde algı olarak "Seçim bir savaştır. Savaşta da hile olur!" şeklinde anlaşılmaz mı?

Bu söylem böyle hassas bir dönemde söylenecek söz müdür?

Rekabet ile savaşı aynı göstermek bu topluma ihanet değil midir?

Maide suresi 8. Ayette Yaradan; "Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz, sakın ha sizi adaletsizliğe itmesin. Âdil olun. Bu, Allah'a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır." diye buyurmuyor mu?

***

Dini işine geldiği gibi kullananlar, işine geldiği gibi toplumu amaçları doğrultusunda yönlendirenler, tahammülsüzlükle "Bizden değilse yok olsun!" zihniyetinde olanlar toplumu bu hale getirmedi mi?

***

Televolelerin gençleri komünist yaptığı,

Sosyete imamlarının TV programlarının kitleleri deist yaptığı toplum,

Tahammülsüzlerin cımbızlı hadisleri tweetlemesiyle ülkeyi savaş ortamına sokar maazallah!..

Aman dikkat!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-04-20 12:13:49

Evet aynen katılıyorum. Osmanlı’yı da yıkan işte bu zihniyettir. Türkiye’nin şu anki durumu Tanzimat sonrası Osmanlı ile birebir aynıdır. Yıkılışa doğru gidiyoruz.

Avatar
Zeki 2018-04-20 19:00:01

Harp hiledir den nereye gelmissin. Hazimsizlik aymazlik budur .