banner388

      Büyük insanlar,büyük fikir sahibi insanlardır. Ve onlar büyük projelere imza atarlar. Düşüncelerinde sınır yoktur. Yapmak istediklerini imkanları ile değil imanlarıyla sınırlandırırlar.
      Yıllar önce tanıştığım Sakıp sabancı merhum; «Büyük hayaller kurun çok büyük hayalleriniz olsun, yüzde onu gerçekleşse zengin olursunuz» demişti.
Tabiki hep parayla maddiyatla meşgul olan birinin, zenginlikten başka hayali olmaz diye düşünmüştüm.
       Büyük insanlara ve onların eserlerine bakınca gerçekleştirdikleri buysa hayalleri ne kadar büyüktür diye hayran kalıyorsun. Eğer birde kolundan paçasından çekiştirenler olmasa neler başarırlarmış diyor insan.
        Mahatma ghandi onca imkansızlıklar içinde hindistanı bağımsızlığına kavuştururken. Nelson mandela ezilen halkına bayraktarlık ederken hep bağımsızlığın ve özgürlüğün hayallerini kurmuşlar.
       Peki bu insanlarda, umursamasa el ile gelen düğün bayram dese yan gelip yatsalardı ne olurdu. 
Zulüm işkence ve baskı devam eder, belkide latin amerikadaki bir çok ırk gibi milletlerini kaybederlerdi.
       Meşhur hikayedir; Ayran tasına düşen iki sinekten biri " yolun sonuna geldik artık buradan çıkış yok"diye düşünüp salar kendini ve boğulup gider. İkinci sinekse çırpınır kanat çırpar ve küçücük bir yağ adacığı oluşturup üzerine çıkarak uçup kurtulur. Bu hikayede ana fikir gayret ve sebat başarıyı,vazgeçip teslim olmaksa mağlubiyeti getirir.
      Sınırsız hudutsuz hayaller diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.