banner388

Zuzubak otunun kilosu 350 lira

Batman'ın eteklerinde yetişen ve hastalıklara deva olduğu öne sürülen zuzubak otunun kilosu 350 liradan satılıyor.

Zuzubak otunun kilosu 350 lira

Batman'ın eteklerinde yetişen ve hastalıklara deva olduğu öne sürülen zuzubak otunun kilosu 350 liradan satılıyor.

18 Nisan 2018 Çarşamba 00:11
Zuzubak otunun kilosu 350 lira

Batman'ın Sason ilçesinde dağ eteklerinde yetişen zuzubak otunun kilosu 350 TL. Mereto ve Zoveser dağlarının eteklerinde yetişen ve bir çok hastalığa iyi geldiği söylenen zuzubak otu dağ mevkiinde yaşayan köylüler için geçim kaynağı oldu. 350 liradan satılan ot şehir merkezinde halk tarafından kurulan küçük tezgahlarda satılıyor.

OTUN 1 AYLIK ÖMRÜ VAR

Sait Boğuş, otu ilçenin en yüksek rakımlı dağları olan Mereto ve Zoveser dağlarında ilkbahar ayında yetiştiğini ve sadece 1 aylık ömrünün olduğunu söyledi.

Otun hastalıklara derman olduğunu söyleyen Boğuş, "Zuzubak otunu toplayabilmek için sabah erkenden yola çıkıyoruz. Yaklaşık 3 saat yol yürüdükten sonra zuzubak otunun bunduğu dağlara yetişiyoruz. Bir kişi günde en fazla yarım kilo zuzubak toplayabiliyor. Otu her türlü yemeğin içine katarak tükete bilirsiniz. Başta kolesterol ve tansiyon hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğini biliyoruz. Otun tadı da çok güzel. Genellikle koparıldıktan sonra kaya tuzuna karıştırılır, toz haline getirilir ve yemeklere baharat olarak katılır. Köylerde yaşayan birçok aile zuzubak ve benzeri otları koparıp satarak geçimini sağlıyor" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BatmanOt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.