banner388

Yunanistan'a Türkiye'den uçak desteği

Yunan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye Yunanistan'da devam eden yangınlar için 2 uçak gönderecek.

Yunanistan'a Türkiye'den uçak desteği

Yunan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye Yunanistan'da devam eden yangınlar için 2 uçak gönderecek.

09 Ağustos 2021 Pazartesi 20:51
Yunanistan'a Türkiye'den uçak desteği

Ülkemizde devam eden yangınların çoğu kontrol altına alınırken komşu ülke Yunanistan'da yangınlar çıktı. Komşu yangınlarla mücadele ederken Türkiye'den destek gecikmedi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Bu görüşme neticesinde Yunanistan'a iki yangın söndürme uçağı gönderileceği açıklandı. Yunan Dışişleri Bakanı Dendias, Çavuşoğlu'na teşekkürlerini sosyal medyadan ileterek "Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığımız telefon görüşmesinde, bana yangınların kontrol altına alındığını ve 2 yangın söndürme uçağının Yunanistan'a gönderileceğini söyledi. Bunun için teşekkürlerimi bildirdim" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye uçak göndermeyen Yunanistan'ın Dışişleri Bakanı Dendias, Türkiye'den gidecek uçaklar için teşekkür etti

KOMŞUNUN İSTEĞİNE OLUMLU YANIT

Yunanistan'ın Atina ve Evia (Eğriboz), Mora Yarımadası'nda verdiği 7 gündür süren yangın mücadelesi için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli dün "Türkiye gibi günlerdir yangınlarla mücadele eden Yunanistan, ülkemizden yangın uçağı istedi. Bizdeki yangınların hafiflemesiyle beraber eğer sağlayabileceksek bunu da Yunanistan'a sağlıyor olacağız" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
YunanistanYangın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SAMSUNLU 2021-08-10 14:25:57

:)))