banner388

Yerli otomobillere büyük ilgi

Yerli otomobiller 'İstanbul Autoshow'da görücüye çıktı.

Yerli otomobillere büyük ilgi

Yerli otomobiller 'İstanbul Autoshow'da görücüye çıktı.

21 Nisan 2017 Cuma 18:18
Yerli otomobillere büyük ilgi

Bu yıl 19’uncusu düzenlenen 'İstanbul Autoshow' kapılarını yerli ve yabancı ziyaretçilerine açtı. Fuarda boy gösteren yerli yapım otomobiller büyük ilgi gördü. Uçak mühendisi Dr. Ekber Onuk tarafından geliştirilen ‘Onuk S56’ ve ‘Onuk Sazan’ adlı spor otomobiller görenlerin beğenisini topladı.

Fuar’daki tek Türk markası olan Onuk’un patronu Dr. Ekber Onuk, tasarımını yaptıkları araçların özelliklerinden bahsederek, “Şuanda fuardaki tek Türk markasının standında bulunuyorsunuz. Bunun değişik bir duygu olması lazım. Biz bu stantda gördüğünüz araçları üretiyoruz. Küçük seri üretim için hazırlanan araçlar bunlar. İki modelimiz burada gösterilmekte; bir tanesi ortadan motorlu enine Ford ecoboost kullanan bir spor otomobil bundan senede yaklaşık 50 tane yapmayı planlıyoruz. Hem Türkiye pazarı için hem de Amerika için” dedi.

Türk mühendisleri güvenilmesi gerektiğini belirten Onuk, “Diğer araç ise ‘Sazan’. Sazan, benim kaybettiğim oğlumun okuldaki takma adı. Araba’nın üstündeki logo da onun el yazısıyla yazılmış. O bir süper araba ondan sene de 2 ya da 3 tane yapmayı planlıyoruz. 530 beygirlik ortadan boyuna bir motoru var. Gördüğünüz gri araç 2009’daki prototip. Arkada bulunan şasi ise Türkiye Otomobil Federasyonu’nun normları çerçevesinde dizayn edilmiş GT3 ile yarışabilecek bir şasi. Türk mühendisine güvenmek lazım. Biz yabancılarla boy ölçülüp Türkiye sınırları içerisinde kalmamamız lazım zaten bunu hedefliyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.