banner388
banner390
banner410
banner408

Yerel seçimler ne zaman? AK Parti'den erken seçim açıklaması

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, 2019 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

banner269

Yerel seçimler ne zaman? AK Parti'den erken seçim açıklaması

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, 2019 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

11 Ağustos 2018 Cumartesi 12:47
Yerel seçimler ne zaman? AK Parti'den erken seçim açıklaması

24 Haziran seçimlerinin ardından gözler 2019 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlere çevrildi. Yerel seçimlerin erkene çekilip çekilmeyeceği merak edilirken, AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ahmet Sorgun, yerel seçimlerin erkene alınmayacağını ve 31 Mart 2019 tarihinde yapılacağını vurgulayarak, "Her gittiğim yerde bana soruluyor 'yerel seçimler erkene alınacak mı?' diye, hayır alınmayacak. İnşallah 31 Mart 2019 mahalli seçimlerinin de hazırlıklarını gözden geçireceğiz, hazırlıklarına başlayacağız, onun üzerine değerlendirmelerde bulanacağız" dedi.

AK Parti 81 il başkanı ve İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanı ile yardımcıları Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde seçim kampına girdi. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, 24 Haziran Seçimleri Değerlendirme ve 2019 Yerel Seçimlerine Hazırlık Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, toplantıda yaklaşık 1.5 ay önce yapılan 24 Haziran seçimlerini değerlendireceklerini belirterek, "Haziran seçimlerini herkes değerlendirdi ama burada 81 ilimizin seçim işleri başkanları var. 81 ilimizin SKM başkanları var. Olayın sıcaklığı geçti. Daha gerçekçi daha reel ve daha içeriden bir değerlendirme şansını elde etmiş olacağız. Bunun yanında 2019 31 Mart'ında yapacağımız altını çizerek söylüyorum her gittiğim yerde bana soruluyor mutlaka illerde sizlere de soruluyordur, 'yerel seçimler erkene alınacak mı?' diye hayır. İnşallah 31 Mart 2019 mahalli seçimlerinin de hazırlıklarını gözden geçireceğiz, hazırlıklarına başlayacağız, onun üzerine değerlendirmelerde bulanacağız" ifadelerini kullandı.

"MİLLETİMİZ ASRIN SEÇİMİNİ YAPTI" 

24 Haziran seçimlerini geride bıraktıklarını kaydeden Sorgun, "Ama gerçekten asrın seçimiydi, yüzyılın seçimiydi. Milletimiz asrın seçimini yaptı. Bizzat yaşadığımız için belki çok farkına varamadık. Ama yarın tarih kitaplarına girdiğinde diyeceğiz ki ne kadar tarihi bir olayı yaşamışız bu tarihi dönüm noktasında rol almışız da farkında değilmişiz diye. 12 Eylül 1980 ihtilalini ve öncesi sonrasını bizzat yaşadığımda o gün onu çok fark etmemiştim. Şimdi onun tarih kitaplarına girdiğini görünce ne kadar önemli olayların şahidiymişiz de farkında değilmişiz diyorum. Bu tarihi seçimi hep birlikte yaptık. Hepinize teşekkür ediyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Genel Başkanımızı yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı yaptık. Birileri ısrarla bunu rejim değişiyor diye halkı kandırmaya çalışsa da bizim milletimiz ferasetli, basiretli yeni bir hükümet sistemini hayata geçirdi" dedi.

Sorgun, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hem geçmiş seçimlerin değerlendirmesini yapacağız. Bazı sunumlar yapılacak. Sahadaki karşılaştığımız problemleri ve çözümlerini birlikte bulacağız. Biz başkaları gibi vatandaşa milletimize asla suçlu bulmayız. Bize neden oy vermediler değil biz niye alamadık deriz. Vermediği için onu suçlamayız. Milletimiz bizi 2002'den beri iktidar yapıyor. Biz niye alamadık neyi eksik bıraktık da daha fazlasını almadık deriz. siyaset bisiklete binmek gibidir. Sürekli pedal çevirmemiz gerekiyor. Ama bu pedal çevirme birilerinin seçim zamanı sahnede pedal çevirmişti ya o pedal çevirmeden değil. Devamlı pedal çevirme. Biz seçimden seçime ışıklar yanan parti değiliz, seçimden seçime sahneye çıkan parti değiliz. Seçimden seçime kapıları açılan parti değiliz. Tabela partisi hiç değiliz. Seçimden seçime halka giden parti hiç değiliz."

Bilgisiz siyasetin olmayacağına dikkat çeken Sorgun, bu toplantıları ara ara yapacaklarını vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SEÇMEN GÖRÜŞÜ 2018-08-11 13:43:10

YEREL SEÇİMLER ARALIK AYINDA YAPILMALI.. ARALIK 23 TARİH DE YAPILMALI.. YEREL SEÇİMLER KIŞ AYLARINDA ZOR OLUYOR... 2019 İLK ÜÇ AYINA SEÇİM TARTIŞMALARI İLE GEÇİRİLMEMELİ...

Avatar
VATANDAŞ 2018-08-11 17:05:05

KIŞ AYLARINDA ADAYLAR İÇİNDE ,VATANDAŞ İÇİNDE ZOR OLUYOR.. EKONOMİK OLARAK YÜZDE 50 HARCAMA FAZLA OLUYOR.. MALUM KIŞ AYLARI.. EN İYİ TARİH 23 ARALIK......