banner388

Yaralı Ördeğe Tanıdık El

Amasya’da avcılar tarafından avlanamaya çalışılan yaralı yaban ördeğinin imdadına polisler yetişti.

Yaralı Ördeğe Tanıdık El

Amasya’da avcılar tarafından avlanamaya çalışılan yaralı yaban ördeğinin imdadına polisler yetişti.

28 Ocak 2017 Cumartesi 15:18
Yaralı Ördeğe Tanıdık El

Türkiye'nin birçok yerinde kendine yaşam alanı bulan yaban ördekleri avcıların elinden zor kurutuluyor. Kurtulanlar ise zayi oluyor. Amasya'da yaşanan hadise de tam bu cümlelerin özeti gibiydi. Uygulama noktasında görev alan polislerin fart ettiği yaralı ördek hayata tekrar döndürülecek.

Yemle Beslediler

Taşova Kavşağı'ndaki yol kontrol noktasında görev yapan polisler, uçamayan ve yoldan geçen araçların altında ezilme tehlikesi yaşayan yeşilbaşlı bir yaban ördeğini fark etti. Yaban ördeğini alan polisler, valiliğin kendileri için yaptırdığı konteynere götürüp yemle besledi. Ördeğin yaralı olduğunu anlayan polisler durumu Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Amasya Şube Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Polislerin yanına gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Amasya Şube Müdürü Kemal Kartal, kanadında saçma izlerinden olayı yara olduğunu tespit ettiği ördeği alarak kuruma götürdü. 

Polislere duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür eden Kartal, “İnşallah gerekli tedavisini yapıp doğaya salarız” dedi. 
 
 
Son Güncelleme: 28.01.2017 15:23
Anahtar Kelimeler:
Polisördek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.