banner388
banner390
banner410
banner408

Vergi affı ve borç yapılandırması hakkında açıklama

TBMM 'nin yeni yasama yılına başlaması ile birlikte milyonlarca kişinin vergi affı ve yapılandırma talepleri gündemde yer aldı. İşte detaylar...

banner269

Vergi affı ve borç yapılandırması hakkında açıklama

TBMM 'nin yeni yasama yılına başlaması ile birlikte milyonlarca kişinin vergi affı ve yapılandırma talepleri gündemde yer aldı. İşte detaylar...

04 Ekim 2020 Pazar 13:52
Vergi affı ve borç yapılandırması hakkında açıklama

MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK Mİ?

Türkiye genelinde devlete borcu olan vatandaşlar, hükümetten yapılandırma ya da vergi affı müjdesi bekliyor.  Türkiye genelinde yüz binlerce vatandaşIın ödemelerinin gecikmesi sonrası borçlar icralık oldu ve vatandaşlar , borçlarını toplu şekilde ödeyemediği için mağdur oluyor.  Borçların ödenmemesi sonrası ise yapılandırmalar bozuldu toplu ödeme yapılması istendi. Borcu toplu şekilde ödeyemeyen vatandaşlar ise devletten yeni bir yapılandırma müjdesi beklemeye başladı. 

VERGİ AFFI OLACAK MI?

Sürekli gündeme gelen vergi affı , bu yıl da gündeme geldi fakat Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklamada, bundan sonra vergi affı olmayacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Son dönem yine bir şey atmışlar. Duydum. ‘Sayın Bakanım, vergi affı geliyor.’ Nereden çıktı ya? Biz iktidara geldik vergi affı yok. Amaç ne? Yalan haberle ahlaklı bir şekilde vergi disiplini oturmaya başlayan vatandaşa ne yapmaya çalışmak? Zaten vergi affı geliyor, vergi ödemeyelim. Yok, biz ne dedik. Vergi affı yok. Yapılandırmalar var, sıkıntıda olanlara destek var, baktılar ocak vergi rakamları iyi geliyor, şubat da fena değil, bunların bütçe performansı iyi gidiyor, oradan nasıl sekteye vururuz? Sabahtan akşama yalan. Kağıt sallıyor, onu bunu diyor. Yok. ’Bu çerçevede aflar dönemi bitti’ demiştik. Ben buradan, birinci ağızdan, birilerinin yalanına kanmama noktasından bunu da söyleyeyim.”

YAPILANDIRMA OLACAK MI?

Devlet, yapılandırma yaptığı zaman tahsil edemediği borçların büyük çoğunluğunu alabiliyor. Bu nedenle bir yapılandırma olması, hem devlet hem vatandaşlar açısından iyi olacak. 

Yapılandırmanın ise önümüzdeki günlerde mecliste görüşüleceği öğrenildi. 

Son Güncelleme: 04.10.2020 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kyk 2020-10-05 09:15:29

öğrenci kredilerine yapılandırma şart oldu milyonlarca öğrenci iş bulamadığı için borcunu ödeyemiyor. iş bulsa dahi çok düşük ücretle çalışıyor. yapılandırma taksitlerini ödeyebilir.

Avatar
ayakkabı kutusundaki dolarlar 2020-10-04 16:50:51

yapılandırmayı anlarımda ne affı yaa ödeyenler keriz miydi? nasıl olsa af çıkacak deyip ödemeyelim o zaman.

Avatar
samsunlu 2020-10-05 09:05:51

pandemi sürecinde devlet kendi alacağı olan yapılandırma taksitlerini bile ertelemedi farkında mısınız ama çıkıp özel bankaları eleştirdiler vatandaşın yanında olmuyorlar diye komik çok komik