banner388

Ürün güvenliği yenileniyor

Aldığınız üründen dolayı yaralanma ve benzeri hasar görürseniz, satışı yapan firma size tazminat ödemek zorunda olacak.

Ürün güvenliği yenileniyor

Aldığınız üründen dolayı yaralanma ve benzeri hasar görürseniz, satışı yapan firma size tazminat ödemek zorunda olacak.

12 Nisan 2018 Perşembe 20:39
Ürün güvenliği yenileniyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Güvensiz ürünler tüketiciye satılmış olsa dahi geri çağrılma mekanizması ile toplatılması yasal zorunluluk haline getirilecektir" sözcüklerini kullandı.

Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanun Tasarısı hakkında Bakan Zeybekci, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üylerini bilgilendirdi. Bakan Zeybekci, 2001 yılında 4703 sayılı Kanunla ile yeniden düzenlendiğini belirterek, mekanizmanın kurulumaya çalıştığını belirterek, "80 milyon insanın yaşamının her anını etkileyecek ve kendilerine doğrudan fayda sağlayacak bir kararın tartışmasını, müzakeresini ve istişaresini yapacağız. 4703 sayılı Kanun piyasaya arz edilen ürünlerin güvenli ve standartlara uygun olmasını sağlayan, üreticisinden ithalatçısına tüm aktörlerin sorumluluklarını ortaya koyan, piyasa gözetim ve denetim esaslarının çerçevesini belirleyen bir kanundur" dedi.

Türkiye'deki ürünlerin güvenliğinin en yüksek safaya çıkarılması gerektiğini vurgulayan Bakan Zeybekci, " Avrupa Birliği ürün güvenliğini pek çok değişiklikle geliştirmiş ve yeni mevzuatlar yayınlamıştır. Aradan geçen süre zarfında kanun uygulamaya yönelik bazı ihtiyaçlara ihtiyaç veremez hale geldi.Örneğin tüketiciye satılan ürünlerin geri çağrılması, piyasa gözetimi ve denetiminin elektronik ortamda satılan ürünler için de yapılması, ihraç ürünlerine yönelik güvenlik denetimi gibi hususların 4703 sayılı Kanunun yetersiz kalması veya hiçbir düzenleme olmaması ürün güvenliğine yönelik yapılan denetimler hususunda alınan önlemler ve yaptırımların caydırıcı olmaması bir sorun olarak karşımıza bugüne kadar çıkagelmiştir" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
ürünTasarı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.