banner388

Üniversite öğrencileri dikkat! Bakın hangi vakıf ne kadar burs veriyor

Öğrenciler, üniversite kayıtlarını bitirdikten sonra, eğitim harcamalarına destek olacak, burs veren vakıf, şirket ve oda gibi kurumlara burs başvurusunda bulunuyor. İşte burs veren vakıflar.

Üniversite öğrencileri dikkat! Bakın hangi vakıf ne kadar burs veriyor

Öğrenciler, üniversite kayıtlarını bitirdikten sonra, eğitim harcamalarına destek olacak, burs veren vakıf, şirket ve oda gibi kurumlara burs başvurusunda bulunuyor. İşte burs veren vakıflar.

16 Eylül 2017 Cumartesi 13:04
Üniversite öğrencileri dikkat! Bakın hangi vakıf ne kadar burs veriyor

Öğrencilere, destek olmak amacı ile pek çok kurum burs veriyor. Burs veren kurumlar, aylık ortalam 200 ila 510 liraya kadar çıkan ve 9 ay ila 12 ay arasında bir eğitim dönemi boyunca öğrencilere destek oluyor. Öğrencilerin eğitim masraflarına destek olmak için burs veren kurumlar, seçim kriterlerine bakıldığı zaman, maddi yetersizlik ve başarı ön plana çıkıyor.

Başvurular Eylül gerçekleştiriliyor 

Başvuruları, kendi internet siteleri üzerinden alan kurumlar arasında, Sabancı, Vehbi Koç, Tekfen, Borusan Kocabıyık Vakfı gibi kurumlar yer alıyor. Çoğu kurumun başvuruları Eylül ayı içerisinde bitiyor. 

Sabamcı Vakfı

Vakıfın, bursları T.C. uyruklu öğrencilere verdiği, bursun 9 ay süre ile verildiği, başarı notunun en az 100 üzerinden 60, 4 üzerinden ise 2.50 olması gerekiyor. 13 Ekim’de bitecek olan başvurular için öğrencilerin gerekli belgelerin öğrenci tarafından kayıtlı olduğu üniversitenin öğrenci işlerine teslim edilmesi gerekiyor. Öğrencilere sağlanacak olan burs miktarı ise 500 lira. 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği

10 ay boyunca öğrencilere burs veren kurum, öğrencinin  KYK hariç başka kurumdan burs almamak, başarı ortalamasının en az 2 olması şartı ile aylık 200 lira burs vermekte. Kurumun son başvuru tarihi ise 18 Eylül. 

Vehbi Koç Vakfı

Örgün eğitim lisans öğrencisi olmak, maddi yardıma ihtiyacı olmak, disiplin cezası almamış olmak, başarı notunun en az 100 üzerinden 60, 4 üzerinden ise 2.50 olması ve karşılıksız burs almıyor olmak şartları ile www.vkv.org.tr adresinden, 29 Eylül’e kadar öğrencilerin başvurularını gerçekleştirmesi gerekiyor. 

Türk Eğitim Vakfı

Kurum, 9 ay boyunca öğrencilere 510 lira burs vermekte ancak mezun olunduktan sonra kuruma destek olması bekleniyor. 30 eylüle kadar kurumun inrternet sitesinden başvurular gerçekleştirilebilir. 

Türk Dil Kurumu

LYS’de ilk 2 bine giren öğrencilere 9 ay boyunca aylık 400 TL burs veren kurum, burs almaya hak kazanan öğrenciler sınıflarını geçtikleri takdirde bursları okul hayatları boyunca devam ediyor.

Yaşar Eğitim Vakfı

Disiplin cezası bulunmamak, bir işte çalışmamak, başka kurumdan burs almamak ve başarılı olmak başvuru koşulları goğrultusunda öğrencilere 9 ay boyunca 480 lira burs ödeyen kurumun son başvuru tarihi ise 7 Ekim. 

İbrahim Çeçen VakfI

9 ay boyunca öğrencilere 400 lira burs ödeyen kurum, ODTÜ, hacettepe, Ankara ve Gazi Üniversitesi, İstanbul; İTÜ, Boğaziçi ve İstanbul Üniversiteleri’nin Tıp, Diş Hekimliği, Mühendislik ve Hukuk öğrencilerinden başvuru kabul ediyor.

Borusan Kocabıyık Vakfı

Başvuruları okulların Burs Birim Merkezi’ne  yapılan başvurulardan öğrnci seçen kurum, üniversite bursundan yararlanmak için 100 üzerinden en az 70; 4 üzerinden en az 2.75 ortalamaya sahip olmak gerekiyor.

İstanbul Sanayi Odası

30 Eylül’e kadar internet sitesi üzerinden başburuları kabul eden kurum, başka bir kurumdan burs veya kredi almamak, gelir düzeyi düşük olmak, genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden 80 olması, İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ’da bulunan eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olmak kriterleri geçerli.

İstanbul Ticaret Odası

İstanbul’da eğitim alan öğrencilere destek sağlayan kurum, birinci sınıfta 22, ikincide 24, üçüncüde 25, dördüncüde 26 yaşından büyük olmamak, başka kurumdan burs almamak, başarı ortalamasının 4 üzerinden en az 2.25 veya 100 üzerinden en az 60 olması gerekiyor. Başvuruları 24 Eylül’e kadar internet sitesi üzerinden yapılacak. 

Mehmet Zorlu Vakfı

Yeni dönem burs başvuruları 18 Eylül’de başlayacak. Başvurular ilgili üniversitelere şahsen yapılacak, vakıf üzerinden bireysel başvuru alınmıyor. Burs kapsamında belirlenmiş devlet üniversiteleri, devlet konservatuarları ile yüzde 100 burslu olarak vakıf üniversitelerinde okuyan, başarı ve ihtiyaç kriterini karşılayan öğrencilere burs veriliyor.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim Ve Kültür Vakfı

2017’de üniversite sınavında yerleştiği puan türünde Türkiye çapında ilk 5 bin sıralamasında bulunmak gerekiyor ve Denizlili olan ya da liseyi Denizli’de tamamlayan adaylara burs veriliyor. Başvurular, 29 Eylül’e kadar vakfa kişi tarafından yapılıyor. 

Şahinler Vakfı

her yıl 500 öğrenciye destek sağlayan kurum, sabıka kaydı olmaması, kazanç getiren bir işte çalışmamak, aileden başka birinin Vakıf’tan burs almaması koşulları geçerli. Öğrenciye 9 at boyunca destek veren kurum, başvuru formu ve gerekli belgeler internet sitesi üzerinden temin edilip, posta yoluyla vakfa gönderilecek. Son başvuru tarihi 31 Ekim.

Tekfen Vakfı

Kurum, 500 öğrenciye burs veriyor. Kriter olarak, velileri arasında en yüksek gelir sahibi kişinin yıllık brüt gelirinin 63 bin 880 TL ve altında olması şartı aranıyor. Başvuru www.tekfenburs.org adresinden 24 Eylül’e kadar yapılacak. 

Anadolu Vakfı

30 Eylül’e kadar Burs Başvuru Sistemi üzerinden online olarak yapılacak olan başvurularda, kiriteer olarak, devlet üniversitelerini kazanmış olmak, r için yüzde 100 başarı bursuyla yerleşmiş olma şartinin yanında Başbakanlık bursu hariç, farklı kurumlardan alınan burslar, başvuruya engel değil.

Kaynak: Posta

Anahtar Kelimeler:
HaberBurs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.