banner388
banner390
banner410
banner408

Türkiye Fransa'ya sert çıktı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un terör örgütü üyelerini sarayında ağırlaması ve destek sözü vermesine ilişkin Türkiye'den tepki aldı.

banner269

Türkiye Fransa'ya sert çıktı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un terör örgütü üyelerini sarayında ağırlaması ve destek sözü vermesine ilişkin Türkiye'den tepki aldı.

30 Mart 2018 Cuma 13:35
Türkiye Fransa'ya sert çıktı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamasında, "Türkiye'nin SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında 'diyalog, temas, arabuluculuk' gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, terör örgütü SDG ile Türkiye arasında arabulucuk yapmak istediğini söylemesi, terör örgütü üyelerini sarayında ağırlaması ve destek sözü vermesinin ciddiyetten uzak bir açıklama olduğunu belirten Kalın, "Türkiye'nin SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında 'diyalog, temas, arabuluculuk' gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz. Terör yapılanmalarını meşrulaştırmak anlamına gelecek adımlar atmak yerine dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkeler terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir. Farklı isim ve kılıflar terör örgütünün kimliğini gizleyemez" dedi.

Anahtar Kelimeler:
FransaTürkiyeTepki
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.