banner388
banner390
banner410
banner408

Türk - Rus uçakları DEAŞ'ı vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, Türk ve Rus jetlerinin Halep'te birlikte DAEŞ hedeflerini vurduğunu açıkladı.

banner269

Türk - Rus uçakları DEAŞ'ı vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, Türk ve Rus jetlerinin Halep'te birlikte DAEŞ hedeflerini vurduğunu açıkladı.

18 Ocak 2017 Çarşamba 17:21
Türk - Rus uçakları DEAŞ'ı vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, Türk ve Rus jetlerinin Halep'te birlikte DAEŞ hedeflerini vurduğunu duyurdu. 1 Ocak 2017'de Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmede, Rusya Federasyonu'nun hava unsurlarınca El Bab'ın güneybatısındaki Dayr Kak bölgesinde bulunan DEAŞ unsurlarının imha edildiği bildirilmişti.
Rusya Savunma Bakanlığı Yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy, düzenlenen operasyona Rusya'ya ait 4 Su-24 uçağı, 5 Su-25 uçağı ve 1 Su-34 uçağının, Türkiye'den ise 4 F-16 ile 4 F-4 uçağının katıldığını belirtirken, El Bab'daki operasyonda Rus ve Türk savaş uçaklarının DAEŞ'e ait 36 noktayı vurduğunu kaydetti.

Son 48 saat içinde insansız hava araçları ve uzay keşif araçları kullanılarak hedefler üzerinde ön keşif yapıldığını ifade eden Rudskoy, "DAEŞ'e yönelik operasyonda elde edilen ilk sonuçlar, Rus ve Türk savaş uçaklarının gerçekleştirdiği ilk ortak operasyonun çok etkili olduğunu gösterdi" dedi.

ASKERİ KAYNAKLAR YALANLADI
Rusya Genelkurmay Başkanlığı'nın, Türk ve Rus jetlerinin Suriye'de DAEŞ hedeflerine ortak hava harekatı düzenlendiği açıklamasına askeri kaynaklardan yalanlama geldi. Askeri kaynaklar, El Bab'taki hava harekatının Rus jetleri tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyona Türk jetleri ise katılmadı.

Son Güncelleme: 18.01.2017 18:14
Anahtar Kelimeler:
RusyaDeaşTürkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.