banner388

Trafik cezalarında yeni dönem başlıyor

Trafikte "tek bir ceza" uygulaması ile birlikte sürücüler peş peşe ceza yemekten kurtulacak. Yeni uygulama ile birlikte arka arkaya yapılan kural ihlalleri için tek bir ceza kesilecek.

Trafik cezalarında yeni dönem başlıyor

Trafikte "tek bir ceza" uygulaması ile birlikte sürücüler peş peşe ceza yemekten kurtulacak. Yeni uygulama ile birlikte arka arkaya yapılan kural ihlalleri için tek bir ceza kesilecek.

06 Haziran 2017 Salı 10:54
Trafik cezalarında yeni dönem başlıyor

Trafikte yeni dönem başlıyor. Sürücüler artık "tek bir ceza" uygulaması ile birlikte peş peşe ceza yemekten kurtulacak. Yeni düzenleme ile birlikte arka arkaya radara yakalanan ve kural ihlali yapan sürücülere tek bir ceza yazılacak.

Habertürk'te yer alan habere göre, Intertraffic İstanbul Fuarı kapsamında TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü, Erzurum Milletvekili, Intertraffic İstanbul Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Ulaşım Sistemlerinin Türkiye’deki Geleceği" başlıklı panelde konuşan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz, Temmuz ayında otoyollarda hayata geçirilecek olan ortalama hız tespit sisteminde, birden fazla tespite tek ceza kesileceğini açıkladı.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından geçtiğimiz yıl durdurulan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES)’ten bahsederek başlayan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz, "Gazetelere yansıyan konular vardı. Belediyelerin kurduğu sistemlerde bazı usul hataları oldu. Vatandaşın mağdur edildiği görüldü. Bakanımız tarafından müdahale edildi. Usul ve esaslar değişti. Şimdi kamu yararı esas alınarak yeniden işlemeye başlayacak" dedi.


"Trafik kazalarını azaltmak için emniyet güçleri olarak olarak görünürlülüğümüzü artırıyoruz. Bu da yetmiyor teknolojiyi kullanıyoruz. Her sürücünün başına trafik polisi verme imkanımız yok” diyen Akdeniz, “ Daha önce bir dakika içinde 3 anlık hız tespitinden vatandaşlarımızın 3 ayrı ceza aldığı görüldü. Bu vicdanen doğru değildir. Bizim derdimiz vatandaşı devlete küstürmek değildir. Mümkünse ortalama hız yapacaksınız. Kural ihlalini alışkanlık haline getiren varsa bir defa ceza kesilecek. Örneğin 100 km’lik bir yolda 10 km’de bir anlık hız tespiti yapılacak" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 06.06.2017 11:05
Anahtar Kelimeler:
TrafikTEDESTek Bir Ceza
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmat 2017-06-06 11:23:52

Radar cezaları ile vatandaşı bunaltacaklarına , kırmızı da geçen,makas atan,bi elde cigara bi elde telefon sol şeriti kapatanlar,dönülmez yerlerden dönmeye çalışanlar vb bu olayları engellesinler cezalandırsınlar.Bu olaylar arasıra olan olaylar değil samsundan çarşambaya gelin hepsine rastlarsınız.Ama radar da bi taraf deniz bi taraf dağ 3 şeritli yol hız sınırı 82 koy radarı yaz cezayı.Başka bi gün git 82 i arkadan tırlar sıkıştırsın

Avatar
Sercan Özgün 2017-06-06 12:35:44

İlk amaçlarının para kazanmak olduğunu itiraf etmişler. Vatandaşı itirazlarının çoğunluğuna bakarak düşündüklerini dile getiriyorlar. Trafikteki usülsüz olayları engellemek isterseniz yoğun göbekleri kameralarla izleyip cezalandırın o zaman düzelir

Avatar
Suskun 2017-06-06 14:36:23

Cezalar birazda dolmuşlara işleşe ayakta yolcu taşımacılığı yolcular için tehlikeli biz ceza yerken dolmuşlar rahat ayakta yolcu taşıyorlar​ arada bir yolu formila pisti gibi kullanıyorlar