banner388

Tek Seçim İki farklı İddia ... Hangisi doğru ?

AK Parti'de de kafalar karıştı. İstanbul seçimiyle ilgili olarak parti içinde de farklı görüşler var.

Tek Seçim İki farklı İddia ... Hangisi doğru ?

AK Parti'de de kafalar karıştı. İstanbul seçimiyle ilgili olarak parti içinde de farklı görüşler var.

21 Mayıs 2019 Salı 21:21
Tek Seçim İki farklı İddia ... Hangisi doğru ?

YSK'nın İstanbul seçimlerinin iptali ile ilgili henüz açıklanmayan gerekçeli kararıyla ilgili süreç bir hayli uzarken, seçim iptali ile ilgili AKP cephesinden gelen çelişkili açıklamalar da akıllarda soru işareti oluşturuyor. Kararla ilgili en çok sorulan soru ise 'Aynı zarftaki 4 oy pusulasından neden sadece bir tanesi iptal ediliyor' sorusuydu. Bu soruya cevap veren AKP'nin İBB adayı Binali Yıldırım, sandık kurulu çalışanlarının AKP'ye oy vereceğini düşündükleri seçmene büyükşehir adaylarının seçildiği pusulanın verilmediğini iddia etmişti. Aynı soru İçişleri Bakanı Soylu'ya yöneltildiğinde ise "Mesele zarfların içerisindeki oylar değil, buna bir itirazımız yok" diyerek sorunun zarflarda değil sayımda olduğunu iddia etti. Birbiri ile çelişen bu iki açıklama da ise kimin doğru söylediği merak konusu oldu.

YSK’nın 200 sayfayı aştığı iddia edilen gerekçeli kararı henüz kamuoyuyla paylaşılmamışken kurulun kısa kararında, “Sandık kurullarında memur olmayan kişiler görev aldığı” seçimin bu nedenle  iptal edildiği ifa edilmişti. Ancak bu kısa kararda sandık kurullarının oylara nasıl müdahale ettiği ve aynı zarf içerisinde bulunan 4 pusuladan neden birinin iptal edildiği soruları ise yanıt bulamamıştı.

kaynak : sözcü

Son Güncelleme: 21.05.2019 21:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Canik 55 2019-05-21 22:21:07

Yüzüne bakınca insanların kime oy vereceğini anlayanlar daha aynı evin içinde birbirlerinin duygularını ve düşüncelerini çözememişler, eğlenceli oluyor.

Avatar
ahmet 2019-05-22 09:09:37

Bu durumda akp seçmenine verilmeyen pusula chp ye 2 sefer kullandırılmış oluyor tabiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Avatar
55 2019-05-22 10:54:08

Kabul edin busefer hirsizlik yapamadiniz kediler bile size karsi ha ha ha

Avatar
Kadri 2019-05-22 04:58:31

ikisi de yanlış