banner388
banner390
banner410
banner408

Tecavüze uğradıktan sonra intihar eden İpek Er'in ifadesi ortaya çıktı

Uzman çavuş Musa Orhan tarafından 20 gün boyunca tecavüze uğrayan İper Er'in intihar etmeden önce verdiği polise verdiği ifadesi ortaya çıktı.

banner269

Tecavüze uğradıktan sonra intihar eden İpek Er'in ifadesi ortaya çıktı

Uzman çavuş Musa Orhan tarafından 20 gün boyunca tecavüze uğrayan İper Er'in intihar etmeden önce verdiği polise verdiği ifadesi ortaya çıktı.

20 Ağustos 2020 Perşembe 23:27
Tecavüze uğradıktan sonra intihar eden İpek Er'in ifadesi ortaya çıktı

MUSA ORHAN İDDİALARI KABUL ETMEDİ


 Uzman çavuş Musa Orhan'ın kendisine zorla alkol ve uyuşturucu hap içirdğini cinsel saldırıda bulunduğunu anlatan İpek Er, Musa Orhan ile sosyal medya üzerinden tanıştığını onun kendisine sürekli "Benimle kaçar mısın?" dediğini ifade etti. Tutuklanan Musa Orhan ise suçlamaları kabul etmedi.


ADLİ TIP DOĞRULADI


Siirt'te, intihar teşebbüsünden 34 gün sonra hayatını kaybeden 18 yaşındaki İpek Er'in, uzman çavuş Musa Orhan (24) tarafından cinsel saldırıya uğradığı yönündeki iddialarını, Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan raporun doğruladığı ortaya çıktı. Er'in intihar girişimindan 9 gün önce yaptığı şikayet üzerine Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 27 Temmuz günü hazırlanan iddianamede, Adli Tıp Kurumu raporunun, şüphelinin, genç kıza yönelik eylemini doğruladığı ifade edilerek, Orhan'ın tutuklanarak, 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan tutuklanması istendi.

Uzman çavuş Musa Orhan tarafından tecavüze uğrayıp intihar eden İpek Er'in, alınan beyanında Musa Orhan ile sosyal medya aracılığıyla tanıştığını ancak Orhan tarafından zorla alkol ve hap içirilerek, cinsel saldırıya maruz kaldığını ifade ettiği yer aldı. İpek Er, iddianameye giren ifadesinde şunları kaydetti:


İPEK ER'İN BEYANI:

"Musa Orhan ile sosyal medyada tanıştım. Sevgili olduk, sürekli benimle evleneceğini, beni sevdiğini söylemekteydi. 'Benimle kaçar mısın?' diyordu. Ben de beni ailemden istemesini söyledim. 20 Haziran'da köyüme geldi. Kaçamayacağımı söyledim. Beni dinlemedi.
Zorla alkol içirip hap verdi, ailemin yüzüne bakamıyorum...
Ben de ikna olması için valizimi kendisine teslim ettim. O sırada ailem bizi fark etti. Hemen geri döndüm. Ancak valizim onda kaldı. Üç gün geçtikten sonra abim, kendisine ait olan valizi istedi. Ben de her şeyin açığa çıkacağını düşündüğümden akşam Siirt'e geldim. Siirt'te kalacak yerim olmadığı için Kurtalan ilçesine geçtim. Param kalmadığı için cep telefonumu satarak, öğretmenevinde kaldım. Ardından Kurtalan ilçesinde hat aldım ve Musa'ya mesaj atarak durumu anlattım. Kendisine kalacak yerimin olmadığını söyledim. Görevden gelene kadar idare etmemi istedi. Siirt'e gelerek üç gün otelde kaldım. Ardından beni aldı, arkadaşının evine götürdü. Bir gece orada kaldım. Yalnızdık. İlişkiye girmek istedi. Evlenmeden olamayacağını söyledim. Ertesi akşam geç saatlerde geldi. Alkol aldığını söyledi, içmem konusunda çok ısrar etti. Bana 'Benimle ol, yarın nikâh kıyalım' dedi. Ben de alkolün etkisiyle gücümü yitirmiştim, ilişki yaşadık. Hatırladığım kadarıyla bana bir hap da içirdi. Sabah işe gitmek üzere ayrıldı."

'İNTİHARIN EŞİĞİNE GELDİM, AİLEMİN YÜZÜNE BAKAMIYORUM'


"Öğle vakti panik bir şekilde gelerek, beni kendi ikametine götürdü. Beni İzmir'e kuzenine göndereceğini söyledi. Otobüsle İzmir'e gittim. İndiğimde Musa'yı aradım. Ancak bir türlü ulaşamadım. Siirt'e ailemin yanına döndüm. O tarihten bu yana ne aradı ne sordu. Benimle evlenme vaadiyle kandırarak, alkol ve hap vererek zorla birçok kez ilişkiye girdi. Zorla ırzıma geçen, beni evlenme vaadi ile kandıran, tecavüz eden Musa Orhan'dan davacı ve şikayetçiyim. İntiharın eşiğine geldim. Ailemin yüzüne bakamıyorum."

MUSA ORHAN SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ


İpek Er'in cinsel saldırı suçlamasını kabul etmeyen Musa Orhan ise ifadesinde şunları söyledi:

"İpek ile sosyal medyadan tanıştık. Ne zorla ne de rızası ile cinsel ilişkiye girmedim. 'Benimle kaçar mısın?' demedim. İddia ettiği gibi haziran ayında köyüne gitmedim. 8-9 aydır tanışıyoruz. Ama sevgili değiliz. İpek beni arayarak, Siirt'te olduğunu söyledi. Telefonunu sattığını, parasının bittiğini, kendisine yardımcı olmamı istedi. Hatta benim evimde kalıp kalamayacağını sordu. Ben 'Seni kaçıracağım, seninle evleneceğim' şeklinde bir şey söylemedim. Evimde kaldığı akşam yatağımda oturmuştu. Aramızda sadece sevişme oldu, daha ilerisi olmadı. Ben kesinlikle akşamdan sonraki gün onunla ilişkiye girmedim. Sabaha İzmir'e gideceğini söyledi. 450 lira verdim. Kendisine bilet aldığımda isminin İpek olduğunu öğrendim. Bana adının Bahar olduğunu söylemişti. İzmir'e gittiğinde beni aradı, 'Beni başından savmak için İzmir'e gönderdin' dedi. Suçlamaları kabul etmiyorum."


Cinsel saldırıyla ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan istenilen raporun İpek Er'in iddialarını doğruldığı kaydedilen iddianamede, "Şüphelinin, genç kıza yönelik, 'Rıza dışında cinsel birlikteliğe zorlaması ve cinsel birlikteliğin gerçekleşmesi eyleminin, nitelikli cinsel saldırı suçuna sübut verdiği' belirlenmiştir" denildi.

Orhan'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serdar Erdoğmuş 2020-08-24 21:42:25

Bu adam Halis Muhlis o... çocuğu

Avatar
Halil55 2020-08-28 00:03:52

Hanı adalet bunu selamlar inşAllah birgun yargılanır