banner388
banner390
banner410
banner408

TBMM'de kavga! nerede kaldı sosyal mesafe

TBMM Genel Kurulu'nda infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi görüşülürken milletvekilleri birbirine girdi.

banner269

TBMM'de kavga! nerede kaldı sosyal mesafe

TBMM Genel Kurulu'nda infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi görüşülürken milletvekilleri birbirine girdi.

15 Nisan 2020 Çarşamba 22:22
TBMM'de kavga! nerede kaldı sosyal mesafe

"TERBİYESİZLİK ETME"

TBMM Genel Kurulu'nda infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi görüşülürken  İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral ile MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt kavgaya tutuştu. Oral, koronavirüse yönelik hatırlatma yaparak, "Günde 100 vatandaşımız hayatını kaybediyor. Siz halen 'İnfaz yasasını muhalefet çıkarmıyor.' diye feveran ediyorsunuz. Gerçekten çuvallamış durumdasınız. " sözlerini söylemesi üzerine MHP'li Cemal Enginyurt , "Yalan mı konuşuyoruz? Halen çıkarmıyorsun, boş boş konuşuyorsun" dedi.  Halil İbrahim Oral, kürsüyü göstererek Cemal Enginyurt'a, "Siz gelirsiniz buraya, vicdanınızla danışırsınız, olmayan vicdanınızla cevabınızı alırsınız." şeklinde yanıt verdi.  Bunun üzerine iki milletvekili birbirlerine 'Terbiyesizlik etme' derken, mecliste gerilim arttı. 

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, yaşanan tatsız olayla ilgili, "Değerli milletvekilleri, sizlerden ricam…. Hakikaten son derece zor, yorucu ve bir salgın ortamında çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Ben bir kere, katkı veren bütün milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her ne kadar kendimizi maskeyle falan bu kadar korumaya çalışsak da, tabii ki, böyle kapalı bir ortamda on saat, on üç saat, on beş saat bir arada olmanın hakikaten riskleri de var. Bunun zaman zaman, tabii ki, sinirlerimizi gerdiğini de biliyorum ama bizler mutlaka topluma da örnek olması gereken kişiler olarak sinirlerimize hâkim olmayı da bilmeliyiz ve Genel Kurul çalışmaları sürecinde de her türlü kaba, yaralayıcı sözlerden de sarfınazar ederek karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde bu çalışmaları sürdürmemiz lazım. Ben bütün milletvekili arkadaşlarımdan, yani hepsine teşekkür ediyorum tabii ki ama, bundan sonraki çalışma sürecimizde de buna uygun bir biçimde çalışmaların sürdürülmesini rica ediyorum." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kerimcan 2020-04-16 08:49:24

C. Enginyurt senin milletvekiki olduğun ülkede katil hirsizlarin içerde olmanasi normal. Devlet bu olmamali. Biz bu hukuk ve size layikiz sizi biz seçdik. Haketti bu millet bu rezillikleri.

Avatar
CEMİL 2020-04-16 11:01:36

SİYASİ PARTİLER MİLLETİN OMUZLARINA YÜKTÜR.BİZİM MİLLİ BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR.TENGRİ BİZ MENEN.

Avatar
yüksel 2020-04-16 18:00:19

ben bu cemal enginyurt u anlayamıyorum adam her yerde kavga şiddet meraklısı gibi burası meclis TBMM insanlar sizi sabah akşam kavga çıkartın diyemi oraya gönderdi yoksa çözüm üretin diyemi anlayamıyorum gündemde kalmakmı istiyorsunuz bune ya hangi akla hizmet ediyorsunuz bir vatandaş olarak anlamıyorum sizi beyler

Avatar
Yusuf 2020-04-16 23:51:43

Sizin yaptiniz ayip koskoca adamlar devleti TMM temsilen ordasiniz size kavga edin diyemi oraya cikartiyolar yaziklar olsun bu zamanda bile kavga ettiniz