banner388
banner390
banner410
banner408

Taşeronun kafası karışık

Taşeron çalışanların, kadro başvurularında imzalamaları istenen feragat belgeleri nedeniyle kafaları karışmış durumda.

banner269

Taşeronun kafası karışık

Taşeron çalışanların, kadro başvurularında imzalamaları istenen feragat belgeleri nedeniyle kafaları karışmış durumda.

03 Ocak 2018 Çarşamba 17:51
Taşeronun kafası karışık

Taşeron işçilerin kadro başvuruları başladı. Ancak kurumlardaki karmaşa nedeniyle işlemlerde yaşanan sorunlar büyümeye devam ediyor. 


Çalışanlar, idareler aleyhine herhangi bir dava veya icra takibinde bulunmamalarına rağmen önlerine sunulan feragat belgesi nedeniyle atacakları adımlar konusunda tereddüt yaşıyor. Taşeron çalışanların başvuru sürecindeki diğer sorunu ise yayınlanan belgeleri nasıl dolduracakları konusunda herhangi bir açıklama yapılmaması. Yaşanan bu belirsizlikler henüz cevabını bulamazken başvuru süreci ise 11 Ocak'ta sona erecek.


BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Kadro almak isteyen taşeron çalışan, idarelerden herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacağına ve bu haklarından feragat ettiğine dair yazılı bir sulh sözleşmesi yapmayı kabul ettiğini, idareye yazılı olarak bildirecek. İdareye açtıkları dava varsa da, mahkemeye başvurarak vazgeçmek zorunda olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konu ile ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamada, taşeron işçilerin kıdem tazminatlarında bu süreç nedeniyle bir kayıp olmayacağını açıklamıştı.


2 NİSAN'DA KADROLAR TAMAM

Başvurularını yapan taşeron işçiler, başvuru sonrasında üç aşamalı olarak yazılı, sözlü ve uygulamalı olmak üzere sınavlara tabi tutulacaktır. Taşeron işçiler 3-22 Mart tarihleri arasında sınava tabi tutulacak. Sınav kuruluna itirazlar 23-26 Mart tarihleri arasında yapılacak. Sınavda başarılı olan çalışanlar 2 Nisan 2018 tarihine kadar kadroya geçmiş olacak.


İŞTE ÇALIŞANLARDAN İMZALANMASI İSTENEN O BELGELER

Son Güncelleme: 04.01.2018 17:54
Anahtar Kelimeler:
Taşerona KadroTaşeron
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yildiz 2018-01-03 18:45:11

dün fetöcü olmayan devletde calisamazdi, bu gün ak partili olmayan calisamayacak, degisen birsey yok. sinav felan hikaye kandirmayalim birbirimizi