banner388

Taşeron kadrolarına akrabalar yerleşti

Kamuya geçecek taşeron işçilerle ilgili çalışma başlatan Başbakanlık Teftiş Kurulu, bazı kurumlardaki üst düzey yöneticilerin kadro süreci öncesinde akrabalarını işe yerleştirdiğini belirledi.

Taşeron kadrolarına akrabalar yerleşti

Kamuya geçecek taşeron işçilerle ilgili çalışma başlatan Başbakanlık Teftiş Kurulu, bazı kurumlardaki üst düzey yöneticilerin kadro süreci öncesinde akrabalarını işe yerleştirdiğini belirledi.

14 Mart 2018 Çarşamba 09:54
Taşeron kadrolarına akrabalar yerleşti

Taşeron işçilerin kadroya geçişi için çalışma başlatan Başbakanlık Teftiş Kurulu, bazı kamu kurumlarındaki üst düzey yöneticilerin akrabalarını kurumlarındaki genel temizlik ve diğer yardımcı hizmetler ile sürücü hizmeti alım işlerine yerleştirdiği tespit edildi. Bu kurumların başındaki se Sermaye Piyasa Kurulu'nun (SPK) olduğu belirlendi.

Yeni Şafak'tan Cahit Saraçoğlu'nun haberine göre, taşeron işçilerin 2 Nisan tarihine kadar kamuda görev alacak olmalarını fırsat bilen bazı kamu kurumu yöneticisinin akrabalarını temizlik işçisi statüsüyle kendi kurumlarına almaya çalıştıkları ortaya çıktı. SPK’nın 69 olan taşeron çalışan sayısı 2017'de 112'ye yükseldi. 

Bunlardan 43 kişinin ise SPK'nın eski yöneticisinin yanı sıra, bugünkü mevcut yönetim kurulu ile üst kurul yöneticilerinin referansı ile taşeron işçi olarak başladıkları ve akrabalık ilişkisi olduğu tespit edildi.

SPK'YA ALINANLAR SEKRETER AĞIRLIKLI

Taşeron işçilerin kadroya alınacağı yönünde adımların atılmasının ardından 2016 yılı sonu itibariyle kamu yöneticilerinin akrabalarını kuruma almak için harekete geçtikleri belirlendi. İşe alınanların çoğunluğunun ise sekreter ve büro destek elemanı olduğu ortaya çıktı.

İHTİYAÇ FAZLASI ALIM YAPILDI

Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından yapılan incelemede, kamu kurumlarında ihtiyaç bulunmamasına rağmen taşeron işçi sayısındaki ciddi şekilde artış olması dikkat çekti. 

Yapılan incelemelerde kamu kurumlarının ve özel bütçeli idarelerin üst yöneticilerinin taşeron işçilerin kadroya yerleştirilmesine imkan sağlayan kanun hükmünde kararnameden (KHK) yararlanarak akrabalık başta olmak üzere eş-dost ağırlıklı belirli kişilerin kamuda işe yerleştirilmesi amacına yönelik adım attığı belirlendi. 696 sayılı KHK’nın 127. maddesiyle taşeron işçilerin kadroya geçirilmeleri ve 2 Ocak 2018 tarihinde başlatılan sürecin 2 Nisan 2018 tarihinde tamamlanacak olması işlemlerin Başbakanlık Teftiş Kurulu’nca daha hızlı şekilde incelenmesine yol açtı. 

Üst düzey yöneticilerin eş-dost ve akrabalık ilişkisi olan kesimlerin 2 Nisan 2018'e kadar tümünün kadroya geçirilmesinin planlandığı ortaya çıktı.

İLK TESPİT EDİLEN KURUM SPK OLDU

Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun başlattığı çalışmada ilk olarak akrabalık ve eş-dost ilişkisi ile ilave taşeron işçi alımının hızlandırıldığı kurumların başında Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) geldiği ortaya çıktı. Bu kapsamda 2015 ve 2016 yıllarında 69 kişinin genel temizlik ve diğer yardımcı hizmetler ile sürücü hizmeti alım işlerinde taşeron işçi olarak çalıştığı SPK’da iş yükü artmamasına karşın, 2017'de ilk defa taşeron çalışan sayısının 112’ye çıkması dikkat çekti.

Son Güncelleme: 15.03.2018 09:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemalettin Özcan 2018-03-14 12:01:03

Başkada bir şey beklenmez di.
İsin içine 2 tane imtihan girince (yazılı ve sözlü) Torpillilerin alınacağı kesinleşmiş oldu.AKP olmayanların Kadroya alınması imkânsız gibi bir şey. Nasıl Adalet se?????

Avatar
cihan 2018-03-14 12:46:15

şaşırdık mı? hayır.

Avatar
Vehbi 2018-03-14 15:08:48

Belediyelerde öyle hep taraflı

Avatar
samsun ilkadım 2018-03-14 16:06:28

samsun alt belediyelerde 4 aralık öncesi bir hafta içinde işçi alındı. ve bu adamlar bir hafta çalışmadan kadrolu işçi oldu. yazıkları olsun. ilkadım belediyesinde 450 kişi bizleri işten attı erdoğan tok.

Avatar
AHMET CEYLAN 2018-03-14 16:50:39

OMÜ ÜNİVERSİTESİNE VE DİĞER ÜNİVERSİTELERİDE İNCELESİNLE

Avatar
Srn 2018-12-11 02:12:49

Bir de Allah in adaleti var unutuyorlar sanırım bende 4 aralık maduruyum hakkımı helal etmiyorum