banner388

Taşeron işçilerin zamlı maaşı ne kadar olacak?

Taşeron işçilerin maaş zamlarıyla alakalı ayrıntılar netleşmeye başlıyor. Detaylar...

Taşeron işçilerin zamlı maaşı ne kadar olacak?

Taşeron işçilerin maaş zamlarıyla alakalı ayrıntılar netleşmeye başlıyor. Detaylar...

17 Aralık 2020 Perşembe 18:56
Taşeron işçilerin zamlı maaşı ne kadar olacak?

Taşeron işçilerin maaşlarında yaşanmayan iyileştirme nedeniyle alım güçleri azaldı. Her altı aylık dönemde yüzde 4 zam alan işçilerin maaşları asgari ücretin altında kaldığı anlar oldu. Bu dönemde Çalışma Bakanlığı'nın ek düzenlemesi ile maaşı asgari ücretin altında kalanlara ek hükümler uygulandı ve asgari ücret ödenmesi sağlandı.

 

Sendikadan konu ile ilgili yapılan açıklama:

"Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Bakan Selçuk ile 696 ile kadroya geçen üyelerimizin 1 Temmuz'da başlayan TİS süreçleri ile 1 Kasım'da kamuda başlayacak olan TİS süreçleri konusu başta olmak üzere çalışma hayatının diğer gündemlerine ilişkin verimli bir toplantı gerçekleştirdi."

 TAŞERON İŞÇİ MAAŞ ZAM ORANI YÜZDE 10 İLE 17,5 ARASINDA

Taşeron işçilerin Çalışma Bakanlığı'ndan beklentileri oldukça büyük. 2017 yılından itibaren sadece belli bir oranda maaş zammı alan taşeron işçiler hükümetin yeni süreçte bu oranın üzerinde zam vermesini talep ediyorlar. Burada taşeron işçilerin elindeki en önemli veri ise enflasyon oranları. Enflasyon oranlarının bir hayli yüksek olması taşeron işçilerin maaşlarında bu oranın üzerinde maaş zammı talep etme hakkına sahip olmalarını sağladı.

Çalışma Bakanlığı'nın yüzde 10 ile yüzde 17.5 arasında bir oranda zam teklif edebileceği basında yer aldı. Çalışma Bakanlığı'nın taşeron işçi maaş zam oranlarına ilişkin talebinde 2020 asgari ücret zam oranı, 2020 enflasyon oranı ve 2021 enflasyon hedeflerine göre bir oran sunması öngörülüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YalanhepsiYALAN 2020-12-18 09:55:45

Hiç birşey olmaz..yine hep oylamaca seçim yatirimi