banner388

Sürücüler dikkat! Zorunluluk başladı

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren kış lastiği zorunluluğu, 1 Aralık cuma günü itibariyle yürürlüğe girdi.

Sürücüler dikkat! Zorunluluk başladı

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren kış lastiği zorunluluğu, 1 Aralık cuma günü itibariyle yürürlüğe girdi.

01 Aralık 2017 Cuma 10:23
Sürücüler dikkat! Zorunluluk başladı

Kış lastiği zorunluluğu, 1 Aralık 2017 tarihinden itibaren uygulamaya giriyor. Zorunluluk, 1 Nisan 2018 tarihinde sona erecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kış lastiği zorunluluğu hakkında açıklamalarda bulundu.


TİCARİ ARAÇLARDA ZORUNLU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kış lastiği zorunluluğunun hususi olarak tescil edilen taşıtları kapsamadığını, buna karşın şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunluluk taşıdığını dile getirdi.


Belirtilen sürelerde il sınırları içinde kış lastiği zorunluluğunun uygulanacağı tarih aralıklarıyla ilgili duyuruların valiliklerce yapılacağını belirten Bakan Arslan, yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar dışındaki hususi araçlar için uygulamanın zorunlu olmadığını ancak güvenlik açısından kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılmasını tavsiye etti.


KIŞ LASTİĞİ TAKMAMANIN CEZASI NE KADAR?

Kış lastiği takma zorunluluğuna uymayan işletmecilere 625 lira ceza kesilecek. Bu ceza, 1 Ocak 2018 sonrasında 715 lira olması öngörülüyor.

Son Güncelleme: 01.12.2017 21:39
Anahtar Kelimeler:
Kış Lastiği
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Atif 2017-12-01 12:52:28

Sanki kontrol var 1 kez denk gelmedim kontrollere bir kez hep hikaye hep roman