banner388

Suriyelilerin buruk bayramı

Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriye Uyruklu vatandaşlar bayrama buruk girdi.

Suriyelilerin buruk bayramı

Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriye Uyruklu vatandaşlar bayrama buruk girdi.

05 Temmuz 2016 Salı 13:51
Suriyelilerin buruk bayramı

Siirt Kooperatif mahallesinde derme çatma evlerde, iki hatta üç Suriyeli aile aynı evde yaşam mücadelesi veriyor. Yaz sıcağında kullanacakları buz dolaplarından yoksun bu aileler komşularının yapmış olduğu yardımlarla hayat savaşı veriyor.
Abdulkerim Kuzu Camii'nin karşısında bulunan iki katlı bir evde akrabalarıyla kalan 7 çocuk annesi Meryem Ahmed, hayırseverlerden yardım beklediğini belirtti. Eşi ve 7 çocuğuyla sığındığı şehir merkezinde zor günler geçirdiklerini söyleyen 45 yaşındaki Ahmed adlı kadın, eşi işsiz olduğu için durumunun çok kötü olduğunu, çoğu zaman komşuların verdiği yemekle karınlarını doyurduklarını, çocuklarının da sağlıklı beslenmediğinden dert yandı.
El Ahmed, "Ülkemizden uzakta 3 yıldır Türkiye'de yaşamımızı südürüyoruz. Türk halkı bize kucak açtı, Allah kendilerinden razı olsun. Bu bayrama da buruk girdik" ifadelerini kullandı. 
 
 

Son Güncelleme: 05.07.2016 13:59
Anahtar Kelimeler:
SuriyeliTürkiyeCamiiAllah
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.