banner388

Suriyeliler bayram için ülkelerine dönüyor

Ramazan Bayramını ülkelerinde geçirmek isteyen binlerce Suriyeli, Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'na akın ediyor.

Suriyeliler bayram için ülkelerine dönüyor

Ramazan Bayramını ülkelerinde geçirmek isteyen binlerce Suriyeli, Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'na akın ediyor.

26 Mayıs 2018 Cumartesi 11:37
Suriyeliler bayram için ülkelerine dönüyor

Binlerce Suriyeli, bayramı ülkelerine geçirmek için Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'na akın ediyor. Bayramı Suriye'de geçirmek için online kayıt yaptıran 74 bin Suriyeli’den 10 bini ülkelerine döndü.

Suriyeliler, Kilis Valiliğinin izni ile 13 Haziran tarihine kadar Suriye’nin Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve El Bab bölgelerine online randevu sistemine kayıt olduktan sonra gidebiliyor. Gece Öncüpınar Sınır Kapısının arka tarafındaki toplanma bölgesine gelerek çadırlarda sabahlayan çok sayıda Suriyeli sabah saat 08.00’den itibaren ülkelerine gitmeye başladı.

ÇOCUKLARA AŞI YAPILIYOR

Sınır kapısında izdiham yaşanmaması için polis ekipleri Suriyelilerin geçişini kontrollü şekilde sağlıyor. 7 ayrı noktadan geçen Suriyeliler, Göç İdaresi tarafından kayıtları yapıldıktan sonra Sağlık Müdürlüğü görevlileri aşı kartı olmayan 15 yaş altı çocuklara aşı yapıyor.

OTOBÜSLER TAHSİS EDİLDİ

Suriyeliler pasaport polisi tarafından işlemleri yapıldıktan sonra tahsis edilen otobüsler ile Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesine geçiyor. Buradan ülkelerinin çeşitli noktalarına dağılan Suriyeliler 26 Haziran ile 6 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’ye dönüş yapabilecek. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SS 2018-05-26 12:38:14

Kimse kusura bakmasın. Bayram için memleketlerine dönebilme cesaretleri varsa erkekleri kendi memleketlerini korusun kadınları da yanlarında dursun. Bıktık artık gasptan, yan yan bakışlardan. Ne konuştuklarını da anlamıyoruz Samsun halkı olarak BIKTIK.

Avatar
GFB 2018-05-26 11:53:02

gidişleri olsun dönüşleri olmasın inşAllah amin......herkes rahatsız bunlardan ciftlıkte atakumda bunların yuzunden milletımız rahat gezemiyo.....madem bayrama gıdebılıyolar savaşta bıttı gonderın hepsını gitsin...

Avatar
SS 2018-05-26 12:41:37

Samsun Haber sitesi size sesleniyorum. Samsun genelinde bir anket yapsanız da toplumun bu sıkıntısını bir ölçseniz,bakın ne sonuçlar alırsınız. Savaş var diye buraya kaçan erkeklerin kızlarımıza,kadınlarımıza verdikleri rahatsızlıkları bir anlatsın Türk Milleti ! Bu kadar suistimal nedir ya?! Kapatsınlar sınırı gelemesinler güzel ülkeme !!

Avatar
şahan turha 2018-05-26 12:45:49

İnşalllah suriyeden hiç geri dönmezler.

Avatar
SK 2018-05-26 13:53:50

Almanyada da böyle yaptılar,Almanya geri almadı.eğer ülkelerine dönebilecek durumdaysalar mülteci değillerdi dedi,kapıdan içeri sokmadılar.madem ülkelerine gidebiliyorlar kalsınlar orada ama kalmazlar,ne de olsa türkiyede herşey bedava onlara

Avatar
FERDİ AKTAŞ 2018-05-26 14:56:30

40 milyar dolar harcadık diyor, paraları nereye harcadığı belli değil paranın

Avatar
Vatanperver 2018-05-26 20:41:36

Esedi severler , ama esed askere aldığı için Türkiye’ye sığınırlar gidişleri olsun gelişleri olmasın inşallah.AMİN

Avatar
SAMSUN ANALİZCİ. 2018-05-27 10:59:46

AK PARTİNİN BU SURİYELİ POLİTİKASI SEÇİMLERDE KISINTIYA SOKACAK..ÜLKEMİZDEKİ 3,5 MİLYON SURİYELİ SIKINTI OLMAYA BAŞLADI.. TOPLUM GERGİN... YARIN BU İNSANLAR SUÇ MAKİNESİ OLABİLİR. AZ AZ BU İNSANLAR MEMLEKETLERİNE GİRMELİ.. BAŞ OLMAZ... KALMALARI YANLIŞ BULUYORUM.. İLERİ KÖTÜ OLUR