banner388

Sosyal Medyada İstanbul’da Canlı Bomba İddiaları

İstanbul için sosyal medyada hızla yayılan canlı bomba iddiaları sonrası, yetkililer açıklama yaptı.

Sosyal Medyada İstanbul’da Canlı Bomba İddiaları

İstanbul için sosyal medyada hızla yayılan canlı bomba iddiaları sonrası, yetkililer açıklama yaptı.

17 Aralık 2016 Cumartesi 17:15
Sosyal Medyada İstanbul’da Canlı Bomba İddiaları

Sosyal medyada yer alan iddiaya göre İstanbul'da Bebek, Ortaköy ve Akmerkez için terör ihbarı olduğu, hatta bir "canlı bombanın arandığı" haberi hızla yayılıyor. Bu merkezlerde görev yapan güvenlik ekipleri ise bu tarz iddiaları yalanlayarak bekleme görevinde olduklarını ifade ettiler. Sosyal medyada yer alan ihbarlara değinen yetkililer, asılsız haberlere itimat edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.
 
Bu sabah Kayseri’de askerleri taşıyan otobüse yönelik gerçekleştirilen saldırı sonrası İstanbul ile ilgili iddia kullanıcılar arasında hızla yayıldı. İddianın geçtiği yerlerin belli olmadığı fotoğraflar eşliğinde paylaşılan iddialara göre Bebek, Ortaköy ve Akmerkez civarında güvenlik güçlerince canlı bomba aranıyordu.
Polis telsizlerinden terör ihbarları geçiyor, fakat yetkililer bu durumun bugüne has bir şey olmadığını belirterek, sosyal medyada kötü niyetli paylaşımların halkı paniğe sevk etmek amacını da taşıyabileceği uyarısında bulunuyor.
Söylentilerin asılsız olduğu da iddia ediliyor. Akmerkez tarafından yapılan açıklamada da iddiaların gerçekleri yansıtmadığını ifade edildi. Açıklamada, "Güvenlik güçlerimizin yaptığı açıklamada da yer aldığı üzere; sosyal medyada yer alan Akmerkez'deki terör söylentileri gerçeği yansıtmamaktadır. Alışveriş merkezimizin tahliyesi gibi bir durum söz konusu değildir. Halkımızın sadece güvenlik güçleri tarafından yapılan resmi açıklamalara itibar etmelerini önemle rica ederiz" denildi.
 
 

Son Güncelleme: 17.12.2016 17:20
Anahtar Kelimeler:
Canlı BombaSosyal Medya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.