banner388

Son dakika! Okullara verilen ara uzatıldı !

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı. Okullara verilen ara 30Nisan'a kadar uzatıldı.

Son dakika! Okullara verilen ara uzatıldı !

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı. Okullara verilen ara 30Nisan'a kadar uzatıldı.

25 Mart 2020 Çarşamba 19:26
Son dakika! Okullara verilen ara uzatıldı !

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs nedeniyle okullara verilen aranın uzatıldığını, 30 Nisan'a kadar uzaktan eğitimin devam edeceğini açıkladı.

Koronavirüs hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu açıklamalarda bulundu:

"HERKESE TEST YAPILMASINA GEREK YOK"

Fahrettin Koca: Herkese test yapılması mümkün değil. 83 milyona test yapamayız. Bu doğru bir durum değildir. Eğer herkese test yaparsak testi negatif çıkan vatandaş kendini rahar hisseder ve dışarda dolaşır fakat 5 gün sonra aynı kişinin testinin pozitif çıkma ihtimali var. Öyle bir durumda virüsün yayılması kolaylaşır." ifadelerini kullandı.

Koca, 26 hastanın iyileştiğini, yoğun bakımda olan 136 hastaya ise Çin'den gelen ilaçlarla tedaviye başlandığını açıkladı.

KORONAVİRÜS NE KADAR SÜRECEK

Koca: "Herkes kendini virüs taşıyıcısı olarak görmeli, kendini evde izole etmeye zorlamalı, temastan kaçınmalıdırlar. Eğer bunlara uyulursa virüsten en kısa zamanda kurtulmamız mümkündür." dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MASKE SIKINTISI YAŞIYOR MU

Koca: "Ülkemiz maske konusunda yeterli sayıya sahip. Fakat bunu suistimal eden insanlar oldu. Yurtdışına maske gönderen, fiyatları yükseltenler oldu. Bu kişiler hakkında gereken yapılacaktır. Birçok yerde maske, eldiven,tulum üretimi yapılıyor. Bu konuyla yakından ilgileniyoruz." dedi.

Son Güncelleme: 25.03.2020 20:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.