banner388
banner390
banner410
banner408

Son dakika! Brunson davasında karar verildi

ABD'li papaz Andrew Craig Brunson davasında karar verildi. Brunson 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken yattığı süre göz önüne alınarak serbest bırakıldı.

banner269

Son dakika! Brunson davasında karar verildi

ABD'li papaz Andrew Craig Brunson davasında karar verildi. Brunson 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken yattığı süre göz önüne alınarak serbest bırakıldı.

12 Ekim 2018 Cuma 16:45
Son dakika! Brunson davasında karar verildi

Brunson davasında karar berildi. Casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve tutukluluğu ev hapsine çevrilen papaz Brunson'un İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşması başladı. Savcı, Brunson için adli kontrol karalarının kaldırılmasını ve örgüte üye olmaktan 10 yıla kadar hapis cezası talep etti.

2.5 ay civarında ev hapsinde bulunan papaz Brunson, ABD'ile ortamın gerilmesine neden olmuştu. Brunson'un İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasının 4. duruşması başladı.

DURUŞMANIN SEYRİ DEĞİŞTİ

Brunson davasının seyrini değiştirecek ifadeler verildi. Daha önce Brunson aleyhinde ifade veren isimler kafa karıştırıcı yeni ifadeler verdi. 

Davanın kilit isimlerinden Levent Kalkan 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'cülerin Brunson'un dua evinde barındığını bu bilgiyi de Yılmaz Demircan'dan duyduğunu söylemişti.

Mahkemede Demircan ve Kalkan yüzleştirildi. Demircan mahkemede, "Bu evde ben sadece Korelileri gördüm" dedi. Mahkeme başkanı Kalkan'a "Hani FETÖ'cüler burada kalmıştı demiştin" deyince de Kalkan ilginç bir yanıt verdi ve "Sayın Başkan ben böyle bir şey söylemedim" ifadelerini kullandı.

Soruşturmada verdiği ifadenin yanlış olduğunu belirten Kalkan, "Benim kilise ve yakınında FETÖ'cülerin saklandığı yönünde bir ifadem olmadı" sözcüklerini kullandı.

Mahkemede konuşan diğer bir isim Sürer Kalkan, Kalkan'ın konuşmasına şaşırdığını belirterek ise, "Ben bombacı mombacı görmedim, ben bomba yapıldığını oda görmedim. Ben terörist de görmedim. Benim için Tüm Suriyeliler teröristtir. Ben milliyetçi biriyim" diye konuştu.

İfadelerin dinlenmesinin ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme tarafından papaz Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serhat 2018-10-12 16:59:43

Millet zaten salınacağını biliyordu mahkemeye ne acep sizce ne kadar doğru bir casusun bırakılması reisciler sizin eseriniz ha bunlar şakşakcılar.. Sizin mahkemeleriniz bu milletin vicdanı değil

Avatar
ali veli 2018-10-12 17:26:17

puhahahaha dün papaz brunson du yarın brunson hoca efendi olur

Avatar
Türkiye Cumhuriyetini kuran irade 2018-10-12 19:15:25

Diplomatik zafer.
CHP'nin Brunson oyunu bozuldu.

Avatar
Orhan ölmez 2018-10-12 20:06:07

Yargı bağımsızmış...zafer kazanmışız...bi tarafımla güldüm...

Avatar
Serra 2018-10-12 23:51:27

Ülkemizde adaletin bukadar hızlı işleyebildiğini bilmiyordum vay be abd sen neymişsin be abi