banner388

Sinop’taki miting yasaklandı

 Çernobil felaketinin yıldönümü olan 22 Nisan Pazar günü yapılması planlanan Sinop ‘Nükleer Santral İstemiyor Mitingi’ İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandı.

Sinop’taki miting yasaklandı

 Çernobil felaketinin yıldönümü olan 22 Nisan Pazar günü yapılması planlanan Sinop ‘Nükleer Santral İstemiyor Mitingi’ İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandı.

20 Nisan 2018 Cuma 15:27
Sinop’taki miting yasaklandı

Gelen bu yasak sonrası yazılı bir basın açıklamasında bulunan SAMÇEP Dönem Sözcüsü Mehmet Özdağ,  Sinop Valiliğinin başlangıçta bu mitinge izin verdiğini, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin her tarafından binlerce katılımcının olmasını beklediklerini, ancak Sinop valiliğinden sözlü olarak mitingin yasaklandığı bilgisini aldıklarını bildirdi.

Özdağ, bu yasağın kaldırılması için pek çok girişimde bulunduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını belirterek, “Sadece Sinop Nükleer Santral istemiyor mitingi değil, 21 Nisan’da yapılacak olan ve Japonya’dan gelen Fukuşima felaketinin tanıklarının da katılacağı Fukuşima’ya Nükleer Santraller Gerçeği konulu panel de iptal edildi. Türkiye’nin en önemli seçimlerine sayılı günler kala en demokratik hakların kullandırılmaması anlamına gelen bu yasaklama kabul edilemez. Bu yasaklama ve anti demokratik uygulamalara karşı meşru, hukuki direnme hakkımızı kullanacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz” dedi.

Panele davet etti

Özdağ yapmış olduğu açıklamanın devamında, bir daha Çernobil, Fukuşima olmasın demek için; 23 Nisan Pazartesi Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı günü saat 17:00 de Mimarlar Odası Samsun Şubesinde "Çernobil'den Fukuşima'ya Nükleer Santraller Gerçeği" konulu bir panel ve Sinop Nükleer Santralının Çevresel Etkileri konulu Poster Sunumu yapılacağını duyurdu ve tüm Samsun halkını yapılacak olan bu etkinliğe davet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2018-04-20 17:28:26

Al sana OHAL sana ne zarar veriyor un cevabı. Karşıt görüşünü ifade etmene bile engel. Anayasal hakkın olanı savunman bile yasak. Yasaklarla baskıyla zorbalıkla oldu bittilerle bakalım daha ne kadar sürecek bu düzen?

Avatar
Rifat 2018-04-20 20:05:57

Bu memletde seçimler geçsin hele zamlari vergileri görün. Ekonomi gitmiyor 2019 a dayanmiyor patlayacak o yüzden erkene aliniyor. Satacak birşey kalmadi ne fabrika ne liman ne köprü. Zir günlere hazir olun sonucu belli olan seçime gidiyoruz. Dünyada sabikali ruslara santral yaptitan kimse yok buda biline bizden başka.

Avatar
Samsu 2018-04-21 04:12:29

Ülkesinin gelişmesini istemeyen zavallı - akılsız protestocular!!! Sizlere yazıklar olsun.
Çağdaş diye övdüğünüz büyük ülkelerde KAÇAR TANE nükleer santral var bi bakın...

Avatar
Necati55 2018-04-21 06:51:02

Aslında meydanlara çıkıp Türkiye laiktir laiktir kalacak desek bayağı elektrik enerjisi üretiriz ne lüzum var nükleer santrala.

Avatar
Kaan 2018-04-21 11:01:47

Bunlar yasakcı zihniyet ruhu taşıyorlar sorsanız özgür lükcü partiyiz derler