banner388
banner390
banner410
banner408

Sendikadan hükümet kararına tepki!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay: "Tek başıma kalsam da imzalamam ölsem kabul etmem"

banner269

Sendikadan hükümet kararına tepki!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay: "Tek başıma kalsam da imzalamam ölsem kabul etmem"

10 Haziran 2020 Çarşamba 21:02
Sendikadan hükümet kararına tepki!


Hükûmetin çalışanlara ödenecek kıdem tazminatının bir kısmının fona aktarılması üzerindeki çalışmaları çalışmalarına istinaden sendikalardan tepki geldi.

"ÖLSEM DE VERMEM"

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, düzenleme üzerinde 10 gündür çalışıldığını belirtip "İşçinin haklarını geriye düşürecek hiçbir teklifi imzalamam. Tek başıma kalsam da, ölsem de kıdemi vermem" dedi.


Korona virüs salgını sürecinde kıdem tazminatını fona dönüştürmeyi hedefleyen hükûmet, işçi ve işveren sendikalarıyla temasa geçti.

 Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı tarafından Türk-İş, Hak-İş, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) haber verildi.

Kıdem için görüşme yapıldı. Cumhurbaşkanlığı bürokrasisinin de konuyla ilgili görüşmeler yapacağı bilgisine ulaşıldı.

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in sorularını yanıtlayan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "İşçinin haklarını geriye düşürecek hiçbir teklifi imzalamam. Tek başıma kalsam da, ölsem de kıdemi vermem" dedi.

"KIDEM FİLMİ..."


Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "10 gündür kapalı devre kıdem filmi çevriliyor. Nihayetinde aradılar, görüşümüzü istediler. 'Biz kıdem tazminatından memnunuz, fon diye bir şey istemiyoruz' diye cevap gönderdim. Ben şahsen milyonlarca çalışanın geleceğini ilgilendiren bu konunun direkt Cumhurbaşkanı ile görüşülmesi taraftarıyım" şeklinde konuştu.


ERGÜN ATALAY'IN KIDEMLE İLGİLİ 3 ŞARTI:

"Birinci şartımız kıdemle ilgili bugüne kadar kazanılmış tüm haklarımız korunmalı. Bu hak hem bugün çalışanlar, hem de gelecekte çalışacak çocuklarımız, torunlarımız için geçerlidir. Buradan zerre taviz beklenmesin. İkincisi bir yıla 1 ay, yani 30 gün şartından geri adım atmayız. Üçüncüsü kıdemin oran olarak yüzde 8.33'ten aşağı düşürülmesini kabul edemeyiz. Bu 3 şart yerine getirilmezse biz masada olamayız. Masada olan da o masanın altında kalır. İşçinin kıdemine zarar verecek bir teklifi ben ölsem de kabul etmem. Tek başıma kalsam da kabul etmem. Başkan kardeşlerim de, işçi kardeşlerim de kabul etmez. Eğer gerçekten iyi niyetli olarak kıdemi alamayanların kıdem almalarını sağlayacak bir çalışma yapmak istiyorlarsa, 3 şartı yerine getirmek kaydıyla oturur konuşuruz."


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
levent olgun.. 2020-06-10 21:28:24

hah hah hahha..bu kiviran ergun degilmi...

Avatar
Ilhan 2020-06-10 21:32:37

Abi ne ugrasiyonuz..verin ibani kazandigimiz butun paralari yatiralim hesaabiniza sizde rahat rahat yiyin

Avatar
komedi 2020-06-11 00:26:48

Ergün Atalay seni biz biliyoruz hani çaktırma dedigin zaman vardıya yakalamıştın aynı olmasın basına gürle altan herşeyi kabul eden degilmisin danışıklı dövüş senin ki traşssın traş Allah yardımcımız olsun herkes maaşlarnı almasında bari devlet herkesin ihtiyacını versin en son böyle olacak

Avatar
vergi dilimi 2020-06-11 08:37:19

önce ucube vergi dilimlerini düzenleyin işçi şu an %20 dilimde ağustosta 27 dilime girecek. bu nasıl bir vergi sistemi işçi fazla fazla versin memur 27 dilime hiç girmesin. çalışanlar arasında adil olunsun önce. benim 2 katım maaş alan memur benim 1/3 üm kadar vergi veriyor. anayasanın 78.maddesine aykırı değil mi

Avatar
haksız dilimler 2020-06-11 08:40:03

anayasa maddesini 73 olacak düzeltiyorum. herkes geliri kadar vergi verir. 8 bin alan memur 500 tl. veriyor 4 bin alan işçi 1200 veriyor. bu nasıl bir düzen. açıklasınlar. sendikalar uyumayın bu işe çözüm bulun. bunu düzeltin. kıdem zaten vazgeçilmez.

Avatar
Mağdur İşçi 2020-06-11 16:26:51

Evet imzalamazsın, doğru, kalkarsın gidersin, siz bildiğinizi yapın dersin, imzalamamış olmak engel olmaya çalıştığın anlamına gelmez, sen talep edip, talep ettiğini koparıp alabiliyormusun önemli olan bu, malesef alamıyorsun, buna rağmen onbinlerce lira maaş alıp, makam arabalarıyla dolaşıyosun, tüm çalışanlar, hakkı yenenler sizinle öbür tarafta hesaplaşacak..

Avatar
Ali 2020-06-11 01:11:54

Katiliyorum