banner388

Sel 'geliyorum' demiş!

Kastamonu Bozkurt'ta yaşanan sel felaketinde detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Sel 'geliyorum' demiş!

Kastamonu Bozkurt'ta yaşanan sel felaketinde detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.

13 Ağustos 2021 Cuma 23:07
Sel 'geliyorum' demiş!

 Deprem Bilimci ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Ramazan Demirtaş, katıldığı bir televizyon programında selin nasıl geldiğini aktardı. 

Resim

Demirtaş "Akarsu yataklarını biliyorsunuz, on yıllık, elli yıllık, yüz yıllık kullandığı yataklar var. Dolayısıyla biz yatak genişliklerini tutup eğer daraltırsak ve önünde bir  baraj şeklinde şehir kurarsak, mesela 15 metreye kadar bir daraltmışız, aslında şu an Ezine Çayı'nın kullandığı yatağın genişliği 400 metre. Şimdi bir de bu yatağın üzerine büyük bir betonlaşma ve asfaltlaşmaya gittiğimiz için yani yapay bir baraj kurduğumuz için gelen yağış nereden akacak, yatağından akmak zorunda. Üzerinde de ciddi bir şehirleşme varsa bunun akma şansı yok. Dolayısyla sel afete dönüşüyor." ifadelerini kullandı.

400 METRELİK YATAK 15 METREYE KADAR DARALTILARAK ŞEHİR KURULMUŞ

Kastamonu Bozkurt'ta Ezine Çayı'nın doğal yatağının bozulması ve şehrin yapay bir baraj etkisinde olması felaketin sinyallerini önceden vermiş. Dere kenarına yapılan yerşeleşim yerleri aslında akarsu yatağında bulunurken, aşırı yağışların da etkisiyle can ve mal kayıplarına neden oldu. 

BÖLGEDE ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken sadece Kastamonu Bozkurt'ta 32 can kaybı olduğu ve 228 kişinin ise selden etkilendiği bildirildi. 

Son Güncelleme: 13.08.2021 23:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.