banner388
banner390
banner410
banner408

Sel Binaları Yıktı !

Cide ilçesinde sağanak yağışların devam etmesi ile oluşan sel de birçok ev ve işyeri su altında kaldı. Yağışlardan dolayı meydana gelen heyelanlar sebebi ile bir çok ev çöktü.

banner269

Sel Binaları Yıktı !

Cide ilçesinde sağanak yağışların devam etmesi ile oluşan sel de birçok ev ve işyeri su altında kaldı. Yağışlardan dolayı meydana gelen heyelanlar sebebi ile bir çok ev çöktü.

14 Ağustos 2016 Pazar 09:22
Sel Binaları Yıktı !

Alınan bilgiler doğrultusunda, Cide’de dün geceden sabaha kadar devam eden yağışlar yerini sele bıraktı. Yağış sonrasında oluşan sel sebebi ile Cide’de ilçenin merkezi de dahil olmak üzere köylerdeki insanlar evlerinde hapis kaldılar. Bartın, Cide, İnebolu karayolu sel sebebi ile sular altında kalıp araç trafiğine kapatıldı.

Cide ilçesinde, evler ve işyerini fazla yağış nedeni ile su bastı. İnsanlar, sular altında kalmış olan evlerini ve işyerlerini kurtarabilmek için çaba gösterdiler. Bartın-Cide-İnebolu karayolunda çok fazla heyelan gerçekleşti. Cide’ye bağlı olan bir çok köyde de gerçekleşen heyelan sebebi ile yollar kapanıp, köprüler de çöktü. Köylerde oluşan heyelan yüzünden evler çöktü. Yağışların devam etmekte olduğu Cide’de, çökme tehlikesi olan evlere insanlar giremezken, çoğu kişinin de sel sebebi ile bulundukları yerlerde mahsur kalmış oldukları öğrenildi.

Gerçekleşen afet sebebi ile o bölgeye Kastamonu’nun İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü ekipleri yollandı. Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü ekiplerine, itfaiye, belediye, DSİ, kaymakamlık ve karayolları vatandaşlarda destek vermekteler. Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü ekipleri, yardım talebinde bulunmuş olan insanlara ulaşabilmek için yoğun bir şekilde çaba harcanırken, ekiplere çokça yardım ihbarlarının gelmiş olduğu öğrenildi.

Şiddetli yağışların devam etmekte olduğu Cide’de, meydana gelen taşkınlar ve heyelanlar sebebi ile elektrikler, su ve telefon hatları da büyük hasar gördü. Hasarlar sebebi ile Cide’ye ve bölge köylerine elektrik, su ve telefon verilemediği bildirildi.

Son Güncelleme: 14.08.2016 09:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.