banner388

Şehitler İçin Anlamlı Tören

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Bölgesi'nde Şehit Olan 4 Asker İçin Van'da Tören Düzenlendi

Şehitler İçin Anlamlı Tören

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Bölgesi'nde Şehit Olan 4 Asker İçin Van'da Tören Düzenlendi

19 Mayıs 2016 Perşembe 11:00
Şehitler İçin Anlamlı Tören

Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Bölgesi'nde PKK'lılar tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu ile Uzman Çavuş Veli Demiryürek, Uzman Çavuş Gökhan Dündar, sözleşmeli piyade erler Recep Alpmala ve Bestami Güler şehit oldu. Şehit askerler için sabahın erken saatlerinde Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı Askeri Helikopter Filo Komutanlığı'nde tören yapıldı.

ŞEHİT BABASI AYAKTA DURMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORDU

Hakkari'de Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelmiş olan patlamada şehit düşen dört asker, Van’da yapılan tören ile memleketlerine uğurlandı. Törene katılan şehit babası Osman Güler, ayakta durmakta güçlük çekerken gözyaşlarına hakim olamadı.
Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün bölgesinde askeri zırhlı aracın geçişi esnasında PKK üyeleri tarafından daha önce yola döşenmiş olan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu Piyade Uzman Çavuş Gökhan Dündar (Kırşehir), Uzman Çavuş Veli Demiryürek (Osmaniye), sözleşmeli olan Piyade Er Recep Alpmala (Konya) ve Piyade Er Bestami Güler (Hatay) şehit düştüler. Şehitler için yapılan tören Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda düzenlendi. Van Valisi İbrahim Taşyapan, askeri erkanı ile şehit Güler’in ailesinin katıldığı tören, şehitlerin özgeçmişlerinin okunması ile başladı. Tören alanında bulunan şehit Bestami Güler’in babası Osman Güler, ‘oy evladım’ diyerek feryat etti. On evladı bile olsa yinede feda edeceğini haykıran baba Güler, “Oy evladım, göremedim seni. Neredesin. Baban geldi yavrum, kalk. Ananın yeri daha soğumadı. Anan öleli daha kaç gün oldu” dedi.
Okunan dua sonrasında şehitlerin naaşı gözyaşları ile birlikte silah arkadaşları beraberliğinde uçağa taşındı. Tören sonrasında şehit babası Güler, Vali Taşyapan ve askeri yetkililer ile vedalaşarak helallik istedi. Şehitler, tören sonrasında uçak ile memleketlerine gönderildi.

Son Güncelleme: 09.06.2016 09:26
Anahtar Kelimeler:
şehitAskerBabaTören
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.