banner388
banner390
banner410
banner408

Şavşat'ta ayı saldırısı

Artvin Şavşat’ta ayının saldırısına uğrayan genç hastaneye kaldırıldı.

banner269

Şavşat'ta ayı saldırısı

Artvin Şavşat’ta ayının saldırısına uğrayan genç hastaneye kaldırıldı.

27 Haziran 2016 Pazartesi 13:57
Şavşat'ta ayı saldırısı

Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Pınarlı köyünde hayvanlarını otlatan Soner Aksakal’a (30) bir anda ayı saldırdı. Soner Aksakal ayıdan bağırarak ve tekme atarak kurtulduktan sonra cep telefonu ile komşularına haber verdi. Yakınları tarafından Şavşat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Aksakal’ın vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı bildirildi. Şavşat Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen ilk müdahalenin ardından Artvin Devlet Hastanesine sevk edilen Aksakal, ayının bir anda karşısına çıktığını söyleyerek, “Köyümüzün yakınında hayvanlarımı otlatıyordum. Bir anda ayı karşıma çıktı. Kendimi savunmak için ayağımı uzattım. Bu sırada ayı ayağımdan tutarak beni yere düşürdü. Daha sonra kafamda pençe darbeleri hissettim. Tekme darbelerim ve bağırmam sonucunda ayı beni bırakıp kaçtı. Şoku atlatıp kendime geldikten hemen sonra kazağımla başımı sardım. Yakınlarıma cep telefonu ile haber verdim. Yakınlarım gelip beni hastaneye götürdüler” şeklinde konuştu.
HERKES KORKU İÇİNDE
Yetkililerden ayı saldırılarına karşı bir çözüm beklediklerini söyleyen Aksakal, “Benzeri ayı saldırıları köyümüz ve ilçemizin değişik yerlerinde yıllardır yaşanmaktadır. Çok sayıda insanımız ya yaşamını yitirdi ya da yaralandı. Artık yetkililerimizin buna bir çözüm bulmasını umuyoruz. Artık herkes korku içinde. Bağ bahçe işlerimize giderken bile tedirgin haldeyiz. Hayvanlarımızı otlamaya götüremiyoruz. Yetkililerimizden hem insanları hem de yaban hayatını mağdur etmeyecek şekilde bir çözüm bulmalarını istiyoruz. İnsanların zararını tazmin etsinler ya da bu ayıların çözüm yolunu arasınlar. Hayvanların hakları varsa insanların da hakları var” ifadelerine yer verdi.
 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.