banner388

Samsunlu ünlü komedyen tahliye edildi

FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan Atalay Demirci hakkında tahliye kararı verildi.

Samsunlu ünlü komedyen tahliye edildi

FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan Atalay Demirci hakkında tahliye kararı verildi.

17 Ağustos 2017 Perşembe 14:05
Samsunlu ünlü komedyen tahliye edildi

Samsunlu Atalay Demirci'nin yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Atalay Demirci hakkında yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, Demirci hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamalarından bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.


Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Atalay Demirci'nin, FETÖ ile irtibatının olduğu bilinen basketbolcu Enes Kanter ve Hakan Şükür ile yapmış olduğu Twitter konuşmalarının belirlendiği kaydedilen iddianamede, konuşmalar yer almıştı. İddianamede Hakan Şükür'ün "kimse yardım etmedi" sözlerine dikkat çekilerek, Demirci'nin Şükür'ü teselli etmeye çalıştığı öne sürülmüştü.


Demirci'nin Twitter hesabından Enes Kanter'e, "Enes'im biliyorum az çok tahmin edebiliyorum. Allah yardımcımız olsun hepimizin kardeşim. Tedbiren takibi bırakmak zorundayım bu arada anlarsın kardeşim" şeklinde mesaj attığı belirtilmişti. 


Atalay Demirci, bugün hakkında düzenlenen iddianame kapsamında Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı ve ifadesinde örgütsel ilişkileri ile ilgili isim ve bilgi verdi.


PENSİLVANYA'DA GÖSTERİ DÜZENLEDİ

FETÖ ile Dünya Radyo'da çalıştığı 2002 yılında "Vefa" kod adlı Muhammed Yusuf Kulaksız isimli şahıs vasıtasıyla tanıştığını söyleyen Demirci, 2005 yılında sohbetlere katıldığını, 2006'da ise ABD turnesinde Gülen ile tanışmak için Pensilvanya'ya gittğini ve burada gösteri düzenlediğini dile getirdi. Kendisine, "Fetullah Gülen'i ziyaret etmenin manevi hazzı" bahanesiyle para verilmediğini söyleyen Demirci, para istediğinde ise dışlandığını ileri sürdü.
 


2013 yılında popüler olduktan sonra örgütün kendisi ile yeniden iletişime geçmeye çalıştığını öne süren Demirci, Hakan Şükür ve Enes Kanter ile ise 2008'den bu yana sosyal medya kanalı ile tanıştığını ileri sürdü. Demirci sosyal medya konuşmalarını inkar etmezken savunmasını ise avukatı Hakan Tunçkol yaptı.


Mahkeme, Atalay Demirci'nin tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak, örgüt ilişkilerine ilişkin bilgiler vermesi gerekçeleri ile adli kontrol ve yurtdışı yasağı tedbirleri konulmak suretiyle şüphelinin tahliyesine karar verdi. Atalay Demirci, her Çarşamba adresinin bulunduğu karakola giderek imza verecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nadir 2017-08-17 14:40:20

bu insanlar zaten bosuna icerdeler, fetö denilen adi yapilanmaya 3 yil öncesine kadar kimler muhterem kimler sayin bilge insan diyordu ise alayi icerde. bunun gibi ne fetöcü nede baska birsey olsa kimseye bir zarari yada faydasi olmayacak insanlar icerde. bu islerin niye suyunu cikardiniz