banner388

Samsun-Sarp demiryolu TBMM'de

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Samsun-Sarp ve Torul-Tirebolu demiryolu güzergahları ile ilgili çalışmalarını anlattı.

Samsun-Sarp demiryolu TBMM'de

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Samsun-Sarp ve Torul-Tirebolu demiryolu güzergahları ile ilgili çalışmalarını anlattı.

29 Nisan 2018 Pazar 17:36
Samsun-Sarp demiryolu TBMM'de

TBMM'de konuşan CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, son günlerde gündemde olan Samsun-Sarp ve Torul-Tirebolu demiryolu güzergahları ile ilgili çalışmalarını anlattı. Bektaşoğlu, "Karadeniz’e demiryolu Atatürk’ün hayalidir. Bu yarım kalmış bir cumhuriyet projesidir. Sivas-Erzincan-Erzurum hattının bağlandığı 1933-1939 tarihinden bu yana yöre halkımızın da en önemli hizmet beklentisi haline dönüşmüştür" dedi.

Bektaşoğlu, demiryolu hattının Gümüşhane Torul’dan sahile indirilerek Tirebolu üzerinden Trabzon’a bağlanacağı yönünde Başbakanın, son olarak da Cumhurbaşkanının açıklamaları olduğunu hatırlatarak, "Ayrıca Erzincan-Gümüşhane-Torul-Tirebolu-Görele-Eynesil-Beşikdüzü-Vakfıkebir-Akçaabat ve Çarşıbaşı’ndan Trabzon’a ulaşacak demiryolu hattı projesi hazırlanmış ve kamuoyuna Giresun milletvekilleri ve Bakan Nurettin Canikli tarafından duyurulmuştur. Ama bu sözlerini tutmamışlardır. Seçim kampanyalarında bu parti tarafından demiryolu, tren geliyor müjdeleriyle halkımız oy almak için kandırılmış ve aldatılmış ve ne yazı ki buna bazı yandaş, iktidara şirin görünmek isteyen STK’lar da alet edilmiştir. Nitekim bir süre önce Başbakan Binali Yıldırım önergeme verdiği cevapta, bu güzergahtan vazgeçildiğini, hattın Trabzon’a Maçka üzerinden bağlanacağını belirtmiştir. Zaten Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bu projeyi yatırım programına alarak ihale etmiş, yakında töreni yapılacaktır. Yani Karadeniz’e demiryolu yoktur. Projemiz rafa kaldırılmış, sadece Trabzon’a bağlantı yapılacağı anlaşılmıştır" ifadelerini kullandı.

SAMSUN-SARP DEMİRYOLU

Samsun-Sarp arası demiryolu taleplerinin de dillendirildiğini ve bir kamuoyu oluştuğunu kaydeden Bektaşoğlu, "Her iki konunun da takipçisiyim, takipçisi olmaya da devam edeceğim. Çünkü demiryolu ulaşımı özellikle Giresun ve Ordu için haktır, gecikmiş bir hizmettir. Sadece bir ulaşım hizmeti değil, illerimizin kalkınması, gelişmesi, yatırım ve istihdama kavuşması bu yolla mümkün olacaktır. Bir anda Türkiye’nin bütün illeri ve Kafkaslar'la bağlantısı sağlanmış bir Karadeniz hedefimizdir. Bunun için en kısa zamanda ilimizde bir platform kurularak, Ordu ilindeki çalışmalarla birleştirilmelidir" dedi.
 
Bektaşoğlu ayrıca, "Milletvekilliğim süresinde bu konuyu sürekli gündemde tuttuğum sizler tarafından bilinmektedir. İnşallah yeni dönemde Atatürk’ün hayalini gerçekleştirmek ve bölgemizi onun ördüğü demir ağlara bağlamak CHP’ye nasip olacaktır. Giresun Esnaf Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara’ya da duyarlılığı nedeniyle teşekkür ediyorum. Aynı duyarlılığı diğer STK’lar, belediye başkanları ve bütün siyasi partilerimizden de bekliyorum" açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 30.04.2018 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.