banner388
banner390
banner410
banner408

Sahte engelli raporları ile ilgili düğmeye basıldı

Sağlık Bakanlığı sahte engelli raporları ile ilgili olarak harekete geçti.

banner269

Sahte engelli raporları ile ilgili düğmeye basıldı

Sağlık Bakanlığı sahte engelli raporları ile ilgili olarak harekete geçti.

16 Ocak 2018 Salı 11:11
Sahte engelli raporları ile ilgili düğmeye basıldı

Sahte engelli raporları ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Sağlık Bakanı Demircan, sahte engelli raporu ile ilgili olarak, "Bir uygulama başlattık. Bu kapsamda her ilde her hastanede değil, bizim belirlediğimiz hastanelerde rapor verilebilecek" ifadelerini kullandı.


Engelli raporu verebilen hastanelerde yapılan incelemelerde, bir hastaneden son bir yıllık süreçte verilen raporların yarısından fazlasının sahte olduğunun ortaya çıkmasının ardından Sağlık Bakanlığı tarafından inceleme başlatılarak, engelli raporu verebilen hastanelerin kayıtları inceleme altına alınmıştı. 


Bakan Demircan, engelli raporlarıyla ilgili bu tür yanlış ve suç teşkil eden uygulamaların zaman zaman dile geldiğini belirterek, "Bu durumlarda savcılık tarafından takip edilir ve gerekli cezalar uygulanır. Engellilerimiz hastane polikliniklerinde dolaşmak zorunda kalıyorlar. Biz bunun önüne geçmek için engellilerimizin daha uygun şartlarda, daha kolay bir şekilde rapor alabilmeleri için bir uygulama başlattık. Bu kapsamda her ilde her hastanede değil, bizim belirlediğimiz hastanelerde rapor verilebilecek. Ayrıca doktorlarımız engellilerin ayağına gidecek, böylelikle engellilerimiz poliklinik poliklinik dolaşmak zorunda kalmayacak. Bu raporlar e-devlet ortamından verilmeye ve alınmış raporlara buradan ulaşılmaya devam edilecek" dedi.


Bakan Demircan, bu sayede sahte rapor verilmesinin de önüne geçeceklerini belirtti.

Son Güncelleme: 16.01.2018 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
meçhul 2018-01-18 11:06:36

önce eğitim araştırma hastanesine gidin bi bakın bence ekip kurmuş adamlar var